A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så kan du hjälpa djuren med ditt testamente

Djuren hör till de mest försvarslösa i vårt samhälle och kan inte tala för sig själva. Organisationen Djurens Rätt är rösten som värnar om djurens rättigheter. Nu kan du hjälpa dem genom att inkludera Djurens Rätt i ditt testamente.

News55

Annons

Annons

Alla djur blir inte omhändertagna, omhuldade och älskade som familjemedlemmar, hos kärleksfulla och ansvarstagande människor. Djurens Rätt bildades 1882 och har idag över 45 000 medlemmar. Organisationen arbetar för en värld där alla djur ska respekteras som de levande varelser de är och inte behandlas som varor. Genom opinionsbildning samt kommunikation med politiker påverkar Djurens Rätt lagar, regler och andra beslut som rör djur. Organisationen för även dialog med företag så att de kan ta djurvänliga beslut samt hjälper konsumenter att handla djurvänligt. Målet är ett samhälle fritt från djurförtryck.

Verksamheten bygger på frivilliga donationer och stöd. En av organisationens största inkomstkällor kommer just från gåvor via testamenten vilket möjliggör att arbetet kan bedrivas i den omfattning som görs idag. Men trots att 7 av 10 regelbundet skänker pengar till ideella organisationer medan de lever är det fortfarande bara någon enstaka procent av alla svenskar som inkluderar en ideell organisation sitt testamente.

Fotograf: Hendrik Zeitler

– När det kommer till testamentsgåvor så tror jag att vi har stor nytta av att vi funnits så länge. Vi har många medlemmar som varit med i årtionden och för en del av dem känns det då självklart att inkludera Djurens Rätt i sitt testamente, säger Liv Linder, ansvarig för testamentsfrågor på Djurens Rätt.

Det fina med att skriva ett testamente är att man själv bestämmer vem eller vilka som ska få ärva tillgångarna man lämnar efter sig. Om du väljer att testamentera till Djurens Rätt går ditt arv till arbetet med att förbättra situationen för djuren. Har du inga arvingar och inte skriver ett testamente så går dina tillgångar istället till allmänna arvsfonden.
Beloppen som testamenteras kan vara både stora och små. De som har barn som ärver väljer ofta att skriva in en summa i testamentet som ska gå till Djurens Rätt. De som saknar barn väljer oftast att antingen testamentera hela sin kvarlåtenskap eller att dela den mellan två eller flera organisationer och kanske någon eller några släktingar menar Liv Linder.

– Många testamentsgåvor kommer också från personer som aldrig varit medlem i organisationen, men ändå känner att de vill hjälpa djuren när de väl skriver sitt testamente, säger hon.

Här kan du beställa gratis information om att testamentera till Djurens Rätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?