A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så kan ny lag låta dig behålla mer av pensionen

Med hjälp av Svenska Fribrevsbolagets (SFB) analys kan du gå mot en högre framtida pension. Genom att samla din flyttbara tjänstepension hos SFB ges du möjlighet att sänka dina avgifter, få en bättre överblick över utspridda pensionspengar och få ut mer av pensionen.

Story Media

Ett fribrev är en pensionsförsäkring där inbetalningarna har upphört, och uppstår till exempel när du bytt jobb. Många fribrev tyngs ned av höga avgifter vilket minskar pensionsunderlaget. För de värst drabbade kan en tredjedel av pensionen försvinna i onödiga avgifter.

Flytta din tjänstepension – sänk dina avgifter!

Tre enkla steg mot en högre pension
Försäkringsbolaget Svenska Fribrevsbolaget erbjuder en helt kostnadsfri analys som är snabb, enkel och riskfri. Analysen undersöker om du kan ta del av en större andel av din ihoptjänade pension. Processen består av tre enkla steg utan förbindelser och villkor.

– Svenska Fribrevsbolaget är den enda nischade aktören speciellt inriktad mot fribrev. I och med att du kan göra analysen kostnads- och riskfritt har du inget att förlora på att undersöka om du kan ta del av en större del av pensionen, säger Max Danielsson, marknadschef på Svenska Fribrevsbolaget.

Snabbt, enkelt och kostnadsfritt
Inledningsvis behövs det tas reda på om dina nuvarande pensionsförsäkringar kan få bättre villkor via SFB. För att ta reda på detta behövs det ges en fullmakt till SFB. Via fullmakten samlar SFB in information om dina pensionsförsäkringar och skapar en översikt. Fullmakten förbinder dig inte till någonting – insamlingen och analysen är alltid helt kostnadsfri.

Pensionsanalysen
När SFB sedan har samlat in information om dina pensionsförsäkringar gör de en analys av underlaget. Om det finns försäkringar där SFB kan erbjuda bättre villkor tar de kontakt med dig och bokar in ett möte deras kunniga rådgivare. Mötet sker så som du önskar, digitalt, via telefon eller på något av de fysiska kontoren.

Ta första steget mot en högre framtida pension!

Rätt fonder för dig
SFB:s rådgivare går igenom det analyserade underlaget med dig, och visar vilka besparingar du kan göra för att förbättra din pension. Om du sedan önskar bli kund hos SFB, tar de ett helhetsgrepp kring flytthjälp och rådgivning kring dina fondval. Dessutom behåller SFB inte några fondprovisioner – i stället går alla provisioner alltid tillbaka till dig som kund!

Därför kan du nu få ut större del av pensionen
Den första juli 2022 sattes det tredje och sista steget igång med att reformera flytträtten i kraft. Fribrev tecknade innan år 2007 omfattas nu av retroaktiv flytträtt. Reformationen innebär att du nu kan samla dina pensionsförsäkringar och på så vis sänka dina avgifter, då SFB överför provisionen till dig som kund. Detta innebär att dina kostnader blir lägre.

– Innan reformeringen har många miljarder i pensionspengar varit låsta, då fribreven varit orörliga. Lagändringen innebär att du nu kan se över dina villkor och samla dina fribrev i de fonder som passar dig bäst, avslutar Max Danielsson.

Gör en kostnadsfri analys och lär dig mer här!

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.