A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Därför är det viktigt att göra rent mellan tänderna

Förutom den dagliga tandborstningen är det viktigt att vi rengör mellan tänderna och tar bort plack och matrester som bildas där. En vanlig tandborste kommer inte åt mellan tänderna och just därför behövs en mellanrumsborste som stärker tandköttet och ger en god munhälsa. 

News55

Två gånger om dagen ska vi borsta våra tänder, morgon och kväll, för att få bort bakteriebeläggningar (plack). En vanlig tandborste kommer dock inte åt i de trånga utrymmena mellan tänderna där matrester och plack samlas. 

GUM Soft-Picks Advanced är mjuka engångsborstar som hjälper till att göra rent mellan tänderna. De mjuka gummitipparna är skonsamma mot tandköttet och gör det viktiga jobbet, mellan tänderna, som tandborsten inte gör.  

– Det finns olika storlekar på engångsborstarna, så att du ska komma åt riktigt ordentligt mellan tänderna, oavsett om du har mindre eller större mellanrum mellan tänderna, berättar Elena Mondini Friman, tandhygienist, på kliniken Din Tandhygienist i Helsingborg.  

Därför är mellanrumsrengöring viktig

När man borstar tänderna tar man bort bakteriebeläggningar (plack) och får en bättre munhälsa, men det är inte helt lätt att komma åt mellan tänderna. 

– Man kommer inte åt mellan tänderna med en vanlig tandborste, och det hjälper inte att borsta hårdare. Om man inte gör rent mellan tänderna kan man få hål, tandköttsproblem och en försämrad munhälsa. Man ska göra rent mellan tänderna varje dag innan tandborstningen. Då lyckas man också få in mellanrumsrengöringen i den dagliga tandvårdsrutinen, säger Ann-Charlotte (Lotta) Klang, tandhygienist, på kliniken Din Tandhygienist i Helsingborg.

Fördelar med mellanrumsborstar

Tandköttssjukdomar brukar börja i utrymmen mellan tänder eftersom det inte går att komma åt där med en vanlig tandborste. Med GUM Soft-Picks Advanced kommer du åt mellan tänderna och kan göra rent oavsett om du har trånga mellanrum, större mellanrum, broar, tandställning eller tandköttsproblem. 

– Mellanrumsrengöring ger dig bra skydd och förebygger många tandköttsproblem, så som gingivit. Det är viktigt att betona att mellanrumsrengöring är ett komplement till vanlig tandborstning och du ska inte forcera in engångsborstarna mellan tänderna. GUM Soft-Picks finns i tre storlekar: small, medium och large. Så det finns garanterat en engångsborste för alla, avslutar Elena Mondini Friman.  

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!