A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så skyddar du dig mot falska profiler och kapade konton på sociala medier

Sociala medier växer. Och med det växer också risken att du får dina sociala konton kapade, eller att falska profiler skapas i ditt namn. Få vet hur man skyddar sig och vilka rättigheter man har när skadan är skedd. Men en ny tjänst från Ålandsbanken ger kunden hjälp att skydda sina privata användarkonton.

Fredrik Lundberg

Tjänsten kallas Web Cleanup och är tänkt att hjälpa den som saknar både förebyggande kunskaper om hur man skyddar sina användarkonton från att bli kapade och kunskaper om hur man bör agera när skadan skett för att snabbt skydda känslig information.

Med tjänsten erbjuder banken information om de regler och inställningar som gäller för olika webbplatser och material som delas online – ett sätt att förebygga att bilder och information sprids utan att man godkänt det.

Om skadan redan är skedd ger bankens handläggare konkret hjälp med att ta bort och anmäla oönskade eller kränkande bilder, kommentarer och videoklipp, eller sådant som kan upplevas som hot.

Handläggaren är med från början till slut och kunden får veta vad som händer längs vägen.

Web Cleanup är ett sätt att snabbt återta kontrollen över hackade användarkonton och e-postkonton så att skadeeffekterna minimeras.

Läs mer om Web Cleanup och Ålandsbankens tjänster här:

https://www.alandsbanken.se/valkommen-till-alandsbanken

Fredrik Lundberg
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!