A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så slipper du väntetider – träffa en läkare inom 15 minuter

Långa väntetider, trängsel och resor - det förknippar många med sina vårdbesök. Men det går sällan att själv styra när en hudåkomma blossar upp eller en sjukdom uppstår, och att dessutom ta hänsyn till vårdcentralens öppettider kan nästan kännas som en omöjlighet. För många är det viktigt att veta att det snabbt och enkelt går att komma i kontakt med en läkare eller annan vårdpersonal.

Story Media

Enligt en färsk rapport har bara en av tio personer över 65 år haft ett digitalt läkarbesök det senaste året, som jämförelse har över 30 procent av 70-talisterna använt en digital vårdapp. Men möjligheten att använda digital vård är en stor fördel, inte minst för den som har många vårdkontakter eller bor långt ifrån vårdcentralen.

Nu har Doktor24 gjort det enklare än någonsin att komma i kontakt med läkare och sjuksköterskor. Genom att ringa eller sms:a “Vård” till 072 600 04 24 kommer man i kontakt med en läkare eller sjuksköterska inom 15 minuter i Doktor24:s digitala vårdtjänst.

Läs mer om vård hos Doktor24

Det kan digital vård hjälpa till med

Det finns många besvär och åkommor som går utmärkt att bedöma och behandla utan ett fysiskt besök. Om läkaren eller sjuksköterskan bedömer att ett fysiskt besök behövs kommer patienten hänvisas vidare till rätt vårdenhet. Alla besök journalförs och blir tillgängligt för alla vårdgivare vid behov.

– Att få vård snabbt och enkelt när ett behov uppstår är viktigt för många. Äldre och boende i glesbygd tillhör de grupper som har allra mest nytta av att enkelt och tryggt få hjälp digitalt. Jag hoppas att den nya möjligheten att ringa in till oss gör det enklare att få vård och rådgivning samt bidrar till ökad digital frihet, säger Joacim Stalfors, Chefläkare på Doktor24.

Exempel på vanliga ärenden som man ofta kan få hjälp med digitalt:

  • Urinvägsinfektion
  • Hudåkommor
  • Ögoninfektioner
  • Receptförnyelse

Läs vad du kan få hjälp med


Vårdkontakt inom 15 minuter

På Doktor24 arbetar läkare och sjuksköterskor dygnet runt, alla dagar i veckan, för att hjälpa patienter direkt när det behövs. För att göra det ännu enklare att få vård när ett behov uppstår finns vi tillgängliga direkt i telefonen, dygnet runt. Hos Doktor24 får man kontakt med en läkare eller sjuksköterska inom 15 minuter.

– Hos Doktor24 fick jag ett mycket vänligt och professionellt bemötande. Jag upplevde att läkaren förstod mina uppgifter, tog dem på allvar och agerade därefter. Jag kommer att rekommendera Doktor24 till alla, säger Barbro, patient hos Doktor24.

Så kommer du i kontakt med vården

För att göra det ännu enklare att använda digitala vårdtjänster lanserar nu Doktor24 möjligheten att ringa in till vårdtjänsten för att enkelt få kontakt med läkare eller sjuksköterska. Tjänsten är fortfarande ”digital” på så sätt att det krävs Bank-ID för att kunna legitimera sig, men ingen app behövs och man kan gå över till telefonsamtal direkt.

För att starta ett besök ringer eller sms:ar man “Vård” till 072 600 04 24 och kommer då i kontakt med en läkare eller sjuksköterska inom 15 minuter. Ett sms skickas tillbaka med en länk för inloggning. Efter inlogg kan man när som helst välja att gå över till ett vanligt telefonsamtal. Doktor24 finns tillgängliga dygnet runt, alla dagar i veckan.

Läs mer om hur det går till

Story Media
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.