A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så upptäcker du ditt höga blodtryck i tid och hinner sänka det

Det är farligt att gå runt med ett för högt blodtryck över tid. Om du mäter ditt blodtryck regelbundet hinner läkaren sätta in rätt medicinering i tid, innan blodtrycket orsakat otäcka sjukdomar. Med en app kan du mäta ditt blodtryck i en lugn hemmamiljö och få den experthjälp du behöver för att lyckas sänka det.

News55

Att det är viktigt att mäta blodtrycket är ingen nyhet, men det är endast 10-15% av alla med för högt blodtryck som lyckas komma ner i hälsosamma blodtrycksnivåer, trots att man mäter sitt blodtryck hos vårdcentralen. En del kan till och med känna att det tar emot att gå och mäta sitt blodtryck. Man kan känna en oro och nervositet över att låta någon mäta blodtrycket åt en. Tänk om det visar sig att blodtrycket är för högt? Det är nämligen inte alltid man märker att man har ett för högt blodtryck.

Sänk ditt blodtryck med app

Hos vårdcentralen kan du mäta ditt blodtryck, men du får inte den coachning och experthjälp som krävs för att du ska lyckas komma ner på rätt nivåer. För att lyckas sänka ditt blodtryck behöver du lägga om till en sundare livsstil och om du mäter blodtrycket regelbundet så hinner läkaren sätta in rätt medicinering åt dig i tid. Du som mäter ditt blodtryck regelbundet med Blodtrycksdoktorn sänker ditt blodtryck med i snitt nio mmHg på två månader. Då minskar risken för att du ska drabbas av stroke, hjärt- och kärlsjukdomar eller andra följdsjukdomar.

Mät ditt blodtryck i en lugn hemmamiljö

Det räcker alltså inte att mäta blodtrycket ett fåtal gånger per år för att komma ner på rätt nivåer. Nu kan du mäta ditt blodtryck i hemmet, i lugn och ro, och få rätt medicinering, hälsoråd och förslag på nödvändiga livsstilsförändringar av specialistläkare och hälsovetare. Via appen Blodtrycksdoktorn har du regelbunden kontakt med läkare som kan vidta snabba åtgärder om du får förhöjda blodtrycksnivåer.

Du och läkaren håller koll på blodtrycket

Du börjar med att ladda ner appen Blodtrycksdoktorn och svarar på några korta inledande frågor om ditt hälsotillstånd. Du går därefter till ett provtagningsställe för att få en blodtrycksmätare hemskickad till dig. Med blodtrycksmätaren kan du mäta ditt blodtryck regelbundet, vilket kan vara livsavgörande om du haft ett för högt blodtryck över tid. Dina mätresultat skickas direkt till Blodtrycksdoktorn och på så vis kan både du och läkaren följa blodtrycksvärdena och anpassa medicineringen efter vad just dina resultat visar. Förutom rätt medicinering får du även kost och motionsråd för att du ska lyckas sänka ditt blodtryck och leva ett hälsosammare och friskare liv.

Så får du ner blodtrycket

  • Ät en varierad kost (mycket frukt och grönt)
  • Motionera och träna regelbundet
  • Gå ner i vikt och sänk på så vis halten av blodfetter och blodsocker
  • Minska ner på alkoholkonsumtionen
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!