A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så får Anna-Karin, 67, pensionspengarna att växa

Anna-Karin är pensionär
Anna-Karin fick hjälp av Fundler med fonder

Genom Fundler investeras dina pensionspengar tryggt och säkert i fonder som väljs ut av erfarna förvaltare. Tack vare ny teknik får dina pengar nu möjlighet att växa till en av marknadens lägsta avgifter.

News55

Pensionssparandet är ett långsiktigt sparande och när du gått i pension ska pengarna fortsätta att växa under lång tid. Anna-Karin har börjat vänja sig vid livet som nybliven pensionär, men räds över tanken på vad som kommer att hända om den intjänade tjänstepensionen inte räcker och hon därmed inte kommer kunna förverkliga allt det där som hon drömt om hela livet. 

– Jag fick höra av en bekant om det här med pensionsförvaltning och fonder och så hittade jag Fundler när jag började göra lite egen research, berättar Anna-Karin.

Fondförvaltning med marknadens lägsta avgifter

Fundler är Sveriges största oberoende rådgivare och optimerar fördelningen av fonder, på ett säkert sätt, till en av de lägsta förvaltningsavgifterna på marknaden. I fjol gick Fundler och Danica Pension samman och lanserade en digital pensionsplattform för att erbjuda förvaltning av intjänad tjänstepension.

Anna-Karin berättar att hon snabbt kunde bilda sig en uppfattning om Fundler baserat på det hon läste.

– Även om jag inte har så mycket kunskap om fonder så förstod jag att om avgifterna är låga så kan pensionspengarna växa snabbare. Jag läste att Fundler har en av marknadens lägsta avgifter, berättar hon.

Tar inte emot ersättning från fondbolagen

– Som oberoende rådgivare tar Fundler inte emot ersättning i form av provisioner från fondbolagen. För mig innebär det att Fundler inte har något intresse i att sälja på mig dyra fonder, med höga risker, utan istället ge mig så bra avkastningspotential som möjligt över tid.

Rätt portfölj där risken anpassas efter investeringshorisont

Jacob Liebermann jobbar som rådgivningschef på Fundler. Han berättar att risken måste anpassas efter investeringshorisont för att pengarna ska växa på bästa sätt. Fundler har fysiska rådgivare och experter som väljer ut fonder för att skapa så optimala fondportföljer som möjligt. Du får alltid ett förslag som du själv väljer om du vill gå vidare med eller inte. 

– Våra förvaltare väljer ut marknadens mest lämpade fonder till portföljerna och sedan är det en robot som parar ihop bäst portfölj för din tidshorisont och risknivå. Roboten följer marknadens svängningar och ger dina pengar bästa möjlighet att växa. Det kan en robot göra med långt bättre precision än en människa, förklarar Jacob Liebermann. 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!