A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Sara, 72, bokade seniorspa – här berättar hon om upplevelsen med maken

Sara och hennes make startade veckan på bästa tänkbara sätt och bokade seniorspa på Hooks Herrgård. De fick riktigt njuta av spa, massagebehandling, lunch och en trerättersmiddag. – Hela platsen andas verkligen lyx. Middagen blev ett perfekt avslut på en redan felfri upplevelse, berättar Sara.

News55

Söder om Jönköping, vid den stilla Hokasjön, går morgonsolen upp över Hooks Herrgård. Sedan 1963 hälsar familjen Edberg alla välkomna till denna natursköna plats med inspiration från 1700-talet. Här finns Smålands kanske mysigaste och moderna konferensanläggning och inte minst ett golfäventyr bara ett stenkast bort. Alldeles intill Hokasjön ryker det av varma ångor från en spaanläggning på 1300 kvadratmeter.

Ett fridfullt spa

Sara och hennes make anlände förväntansfulla till Hooks Herrgård och begav sig upp till dubbelrummet. Det tog inte lång tid förrän de hittade ner till Hooks Herrgård Spa & Fitness – en spaanläggning med utsikt över Hokasjön, golfbanan och delar av herrgården.

– Här började vår vistelse på riktigt, berättar Sara. Vi varvade varma pooler med ett uppfriskande dopp i Hokasjön och sedan badade vi bastu. Hela spaanläggningen andas ett lugn och trots att vi delade den med många andra besökare kändes det som att upplevelsen var helt och hållet vår egen. Vi avnjöt en lätt lunch i den lilla baren och delade på en flaska bubbel. Det var en ren fröjd att få dela den här stunden tillsammans.

Läs mer om seniorspa och boka här.

Skön massagebehandling

I paketet seniorspa ingår lån av badrock, tofflor och handduk och om man är sugen kan man passa på att boka en skön behandling.

– Jag och min make bokade varsin massagebehandling. Det var en helt magisk timme som verkligen satte prägel på resten av vår vistelse, berättar Sara.

Här kan du läsa mer om vilka behandlingar som finns.

Ett perfekt avslut

Efter spa och massagebehandling klädde Sara och hennes make om på dubbelrummet inför middagen.

– Dubbelrummet var så härligt att vi bestämde oss för att stanna kvar där ett tag. Vi läste varsin bok tills vi blev sugna på en god drink, berättar Sara.

Fram mot de tidiga kvällstimmarna begav de sig ner till Hooks Herrgårds restaurang.

– Restaurangen var helt nyrenoverad och vi fick veta att den öppnade igen i maj tidigare i år, berättar Sara. Vi beställde in varsin cocktail och satte oss till bords. Vi hade bokat en trerättersmiddag och allt såg helt fantastiskt gott ut.

Sara berättar att maten och servicen var långt över förväntan och den engagerade personalen tog sig tid att berätta om vinet, om maten och hur man kunde kombinera mat och dryck på bästa sätt.

– Jag som är vegetarian kunde inte ha varit lyckligare! Råvarorna var välarbetade, genomtänkta och det var generöst med mat i alla rätter. Till efterrätt delade jag och min make på en crème brûlée och en blåbärspannacotta. Middagen blev ett perfekt avslut på en redan felfri upplevelse, avslutar hon.

Läs mer om restaurangen här.

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!