A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Seniorlägenheter för dig som fyllt 55 - här hittar du ditt boende i Strängnäs

Riksbyggens koncept med bostadsrättslägenheter för dig som fyllt 55 heter Bonum. Nu är det inflyttning i nyproducerade och rymliga lägenheter i Strängnäs.

CAPE MEDIA

Bo och Cajs Marie Rangmar har spenderat första sommar ihop i den lägenhet de köpte i centrala Västerås i våras. De bodde tidigare i lägenhet med två våningsplan, men sökte ett boende anpassat för att de skulle kunna bo kvar länge, vilket de fann hos Bonum; en öppen och ljus lägenhet med stor inglasad balkong i ett naturnära område.

–  Det var en fyrarumslägenhet från början, men vi valde att ta bort en vägg så att det blev tre rum. Den nya planlösningen gör att det känns jättestort. Nu hänger kök och vardagsrum ihop, berättar Bo Rangmar.

Cajs Marie och Bo Rangmar. Foto: Privat

Så ser en seniorbostadsrättslägenhet ut

Ungefär hälften av Sveriges seniorer äger den villa eller det radhus de bor i. Bonums seniorbostadsrättslägenheter är en trygg och bekväm boendeform som suddar ut oron som kommer med att äga sitt eget boende, som till exempel när gräset måste klippas, taket läggas om och hängrännorna lagas.

Bonum har varit marknadsledande på seniorboendemarknaden sedan 2012. Med flest byggstarter per år, centralt planerade bostäder anpassade för ett långt liv och den viktiga trygghetsaspekten med en bonumvärd gör Bonum till ett uppskattat koncept för seniorbostadsrättslägenheter hos Riksbyggen.

Nu finns lediga seniorbostäder i Bonum Brf Realen i Strängnäs

Mattias Sandberg, konceptchef för Bonum, berättar varför lägenheterna passar så bra för seniorer.

­– Det här är moderna och nyproducerade lägenheter i bostadsrättsform. I entrépartierna är det extra utrymme för sittplats och bostäderna är i stor utsträckning tröskellösa. Köksskåpen går att montera bort för att göra ytterligare plats för gåstol eller rullstol.

Hitta ditt närmaste boende hos Bonum här

Bonumvärden gör flytten enklare

Bonums tre delar är bostad, förvaltning och en bonumvärd som finns till bostadsrättsföreningens medlemmars förfogande. Bonumvärden anordnar aktiviteter i gemensamhetslokalen för att stärka gemenskapen mellan grannarna i föreningen och hjälper de boende att göra varje lägenhet så trivsam som möjligt. Alexandra Skytén, som själv är bonumvärd, ser stor betydelse i att en värd finns på plats.

– Jag märker att bonumvärden har jättestor betydelse för medlemmarna i föreningen. Det kan vara mycket att ta in precis när man sålt sitt hus eller flyttat in i en seniorbostadsrättslägenhet som ligger i en helt ny stad. Då finns jag på plats en gång i veckan i gemensamhetslokalen, berättar hon.

Här kan du läsa mer om Bonumvärden

Bonum har fyllt det hål som tidigare fanns på bostadsmarknaden. De har blivit den aktör som bygger in viktiga funktioner i lägenheterna och tar fasta på den viktiga trygghetsaspekten som blir viktigare ju äldre man blir.

­– Service och kommunikationer finns alltid på promenadavstånd från de centralt planerade lägenheterna och bostadsrättsföreningarnas gemensamhetslokaler blir en naturlig samlingsplats där alla grannar i föreningen kan mötas upp och spendera tid tillsammans, säger Mattias Sandberg.

Just kamratskap och trygghet är ett återkommande tema och Mattias berättar att många av de seniorer som bor i en av Bonums seniorbostadsrättslägenheter inte trodde att de skulle få så många nya vänner så sent i livet.

CAPE MEDIA
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.