A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Skydda din identitet under julhandeln – så gör du

Julen är årets allra intensivaste shoppingperiod och nu är den här. Bedragarna passar på när butikerna fylls och när det blir kö och trängsel på gatorna. UC listar här vad du bör tänka på för att inte riskera att få din identitet kapad under julhandeln.

News55

Oavsett var och när du handlar dina julklappar är det viktigt att vara vaksam och skydda dina värdehandlingar. ID-kapningar är något som drabbar tusentals svenskar varje år. Och skulle olyckan vara framme kan det påverka dig och din ekonomi negativt under en lång period. Skulle en bedragare till exempel få tag i ditt personnummer kan denne enkelt få kontroll över din identitet och exempelvis ta dyra krediter i ditt namn.

Här kan du beställa UC ID-skydd

Därför gör tillfället tjuven

Personnummer är en offentlig handling, vilket gör att vem som helst kan ta reda på någons personnummer relativt lätt. Ofta säger man dock att det är tillfället som gör tjuven. Istället för att säga personnumret kan du lämna fram ditt ID-kort eller skriva ner det på en lapp som du visar för kassabiträdet. På så sätt kan du minska risken för att någon ska snappa upp personnumret i kön.

Var rädd om ditt personnummer

Ficktjuvar finns det tyvärr gott om, speciellt under juletider. Men vad många inte vet är att det ofta inte är kontanter tjuvarna vill åt, utan kontokort och identitetshandlingar, såsom körkort. Med någons ID-handling kan man idag göra mycket. Så håll uppsikt över din väska och plånbok så gott det går, så blir julshoppingen en trevlig upplevelse!

Gör såhär om du drabbas

Med UC ID-skydd får du möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador. När någon uppgift i din kreditupplysning ändras får du ett sms eller ett mail med information, vilket gör att du snabbt kan agera, oavsett var du befinner dig i världen. Skulle du trots detta bli utsatt för en ID-kapning finns det hjälp att få, dygnet runt, via telefonassistans och på minuc.se. Dessutom ingår en försäkring mot eventuella kvarstående skulder upp till 100 000 kronor efter en ID-kapning.

Här skaffar du ditt UC ID-skydd

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!