A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Skydda familjen mot ID-kapare – så gör du

Vem som helst kan råka ut för en ID-kapning. UC ger fem enkla tips på saker du själv kan göra för att minska risken för att du eller någon annan i din familj råkar ut för en ID-kapning.

News55

Annons

Annons

Under 2017 kom det in över 100 000 anmälningar om ID-kapning till Polisen. Enligt en undersökning från UC uppger även 6 av 10 att de drabbats av fler än ett bedrägeri. Även om du själv känner att du har koll på varningstecknen när det kommer till en ID-kapning – kanske du har personer i din närhet som inte har det. Precis som du vill skydda dig själv kanske du också vill skydda dina barn eller föräldrar som börjar komma upp i ålder.*

UC erbjuder därför UC ID-skydd familj som ger dig möjlighet att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra skadorna. Genom att använda familjetjänsten får du UC ID-skydd för dig själv och fyra andra personer som du bjuder in.

Här kan du läsa mer om hur UC ID-skydd familj fungerar

Tips från experten

Förutom att ha ett ID-skydd finns det även andra saker du bör vara uppmärksam på för minimera risken för ID-kapning.

– Tyvärr finns det inget hundraprocentigt sätt att skydda sig mot en ID-kapning. Men med det sagt finns det mycket man kan göra för att minimera risken för en långtgående id-kapning, säger Richard Damberg, expert på UC.

Richards fem bästa tips:

  1. Håll koll på din kreditupplysning. Har du fått en kreditupplysning som du inte känner igen? Kontakta företaget som begärt upplysningen.
  2. Spärra obehörig adressändring. Hos Skatteverket kan du spärra så att ingen kan ändra din adress.
  3. Kolla ditt kontoutdrag regelbundet. Om du kontinuerligt kollar ditt kontoutdrag så kan du snabbare upptäcka om någon använder ditt kort utan lov.
  4. Håll koll på dina värdehandlingar. Ha alltid pass och kreditkort under uppsyn, speciellt på semestern. Då är det svårare för bedragaren att stjäla din identitet.
  5. Skaffa en bevakningstjänst. UC erbjuder tjänsten ID-Skydd familj, så att du och din familj kan känna er trygga. Med UC ID-skydd familj får ni möjligheten att agera snabbt vid en ID-kapning och därmed begränsa eller till och med förhindra eventuella skador. När någon uppgift i er kreditupplysning ändras får den drabbade ett sms eller ett mail med information, vilket gör att man snabbt har full kontroll och kan agera snabbt.

Med UC ID-Skydd Familj sparar du upp till 3 800 kronor per år jämfört med om hela familjen skulle teckna ett eget UC ID-Skydd.

Beställ UC ID-skydd familj redan idag

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?