A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Sveriges bästa sommarcaféer

White Guide Café släpper varje år en stor guide till Sveriges bästa caféer som presenteras under hösten. Sveriges bästa sommarcaféer har dock redan en guide för 2019 som publicerades i början på juni. Den webbaserade guiden är en del av White Guide Sveriges digitala transformation som påbörjades i år.

Fredrik Lundberg

White Guide är en restaurangguide som har getts ut i Sverige sedan 2005. Det är idag Nordens ledande guidesystem till högt rankade restauranger, caféer och krogar. Varje år testas cirka 800 restauranger och 600 får sedan en plats i guiden. Sedan 2013 testas även landets caféer och upp till 300 av de allra bästa presenteras i White Guide Café. Caféerna bedöms utifrån sitt utbud av kaffe och bakverk, men även atmosfären och omgivningarna tas i beaktning. Sedan 2014 publiceras även den internationella versionen White Guide Nordic på engelska. Guiden innehåller recensioner av de 300 bästa restaurangerna i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island, Grönland, Färöarna och Estland. White Guide testar alltid anonymt och har idag blivit en självklar auktoritet inom restaurang- och cafébranschen.

En ny form av lansering

År 2019 släpps White Guide Café på ett annorlunda sätt eftersom guiden har delats upp med flera olika lanseringar som sker under hela året. Den första delen som släpptes den 10 juni listar Sveriges bästa sommarcaféer och guiden går enbart att läsa på webben. Uppdelade, mer säsongsanpassade lanseringar är en viktig del av det framtida White Guide som genomför en digital transformation under hela 2019. På deras webbsida har det även byggts in en användarvänlig sökfunktion som gör det enklare att hitta det café eller den restaurang du vill läsa mer om. Alla Sveriges bästa caféer och 2019 års mästarklasslista kommer fortfarande publiceras i den fysiska guiden samt presenteras vid ett event i Stockholm i slutet på september.

Kriterier för sommarcafér

Enligt White Guide har ett sommarcafé enbart öppet under sommartid, ligger i en typisk sommarstad eller är extra trevligt att besöka under sommartid. Urvalet har gjorts av guidens redaktion och totalt rekommenderas 101 caféer. Sexton stycken är nya på listan och två stycken listas för andra gången.

Caféerna är utspridda över hela landet, men platser som är svenskarnas favoritresmål under sommaren har flest listade. I guiden finns det till exempel åtta caféer på Gotland, tio caféer på Öland och sex caféer som ligger i Halland. Det landskap som har allra mest caféer listade i guiden är Skåne. Hela 17 skånska sommarcaféer rekommenderas av White Guide Café.

 

Fredrik Lundberg
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!