A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Tandkrämen som stärker tänderna och tar hand om tandköttet – så slipper du tandköttsproblem

Tandköttsproblem är ett vanligt hälsoproblem, men slarv med tandborstningen är inte enda orsaken till tandköttsproblem utan det finns andra bovar i dramat. Rätt tandkräm hjälper dig att råda bot på problemet så att du får en god munhälsa.

News55

Vi har en uppsättning tänder och de ska hålla livet ut. Det är därför viktigt att borsta tänderna två gånger om dagen och göra rent mellan tänderna för att få bort bakteriebeläggningar (plack) som oftast orsakar problem med tandköttet. 

Slarv med tandborstningen är dock inte den enda bidragande orsaken till tandköttsproblem utan stress, ålder, ärftliga faktorer, nedsatt immunförsvar, graviditet och hormonförändringar spelar också en avgörande roll. 

GUM Paroex Tandkräm är specifikt framtaget för blödande, svullet och irriterat tandkött och har en dubbelverkande antibakteriell effekt.

– De allra flesta har någon gång haft blödande, svullet eller irriterat tandköttvilket indikerar att du har fått gingivit, en tandköttsinflammation, säger Ann-Charlotte (Lotta) Klang, tandhygienist, som tillsammans med Elena Mondini Friman driver kliniken Din Tandhygienist i Helsingborg. 

Dålig andedräkt är ett varningstecken

Dålig andedräkt kan vara tecken på tandköttsproblem. Det beror oftast på bakteriebeläggningar vid tandköttskanten och på tungan. GUM Paroex Tandkräm minskar dessa bakterier och är på så vis mer effektiv än andra tandkrämer. 

– Tandkrämen stärker tandköttet och tandköttets vävnader. Den har en frisk smak av mint och innehåller mycket fluor, som förebygger karies och stärker emaljen, säger Elena Mondini Friman, tandhygienist, på kliniken Din Tandhygienist i Helsingborg.  

Tandkrämen förebygger tandköttsproblem

GUM Paroex Tandkräm passar särskilt människor med tandköttssjukdomar och äldre som inte lyckas få en god munhygien med tandborstning och tandtråd.

– Har du blödande tandkött är det viktigt att borsta bort all plack som orsakar problemet. Använd en mjuk tandborste och GUM Paroex Tandkräm som är specifikt anpassad för dig med tandköttsproblem, säger Elena.

– Tandköttsinflammation (gingivit), där bakterier angriper tandens stödjande vävnad, kan leda till fördjupade tandköttsfickor som kan leda till tandköttslossningssjukdom. God munhygien och besök hos tandvården är därför viktigt, avslutar Lotta.

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!