A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Veteranerna fixade företagets omflyttning av lagret

När företaget Cabeco skulle göra en omflyttning av lagret behövde de en resursförstärkning. Veteranpoolen hjälpte då till att ta fram rätt kompetenser för uppdraget. – Vi är oerhört nöjda med den hjälp vi fick, säger Christer Nöjd, Operation manager på Cabeco.

News55

Cabeco tillverkar elkablage, diagnosverktyg och mekaniska verktyg. I höstas bestämde sig företaget att ta hem lager- och logistikhanteringen som tidigare tagits hand om en tredjepartsfirma. För att klara av den stora omflyttningen behövde de snabbt ta in extra personal.

–­ Veteranpoolen hade varit i kontakt med oss tidigare och därför låg namnet kvar i bakhuvudet. Vi kontaktade dem och de hjälpte oss att snabbt plocka fram kompetent resursförstärkning, säger Christer Nöjd.

Christer Nöjd sökte personer med erfarenhet av lager och logistik och helst någon som också hade körkort för truck. Genom Veteranpoolen träffade de flera intressanta kandidater. Valet föll tillslut på totalt tre veteraner.

– Vi la mycket vikt på personligheten och om personen hade förmågan att lära sig snabbt och själv var intresserad av att utvecklas. Eftersom vi behövde hjälp av tre stycken så var det också viktigt att de kunde fungera och samarbete med varandra, berättar han.

Han beskriver att rekryteringen var som att vinna på bingo. De tre veteranerna har utfört ett jättebra jobb med omflyttningen av lagret men har också fortsatt att jobba med att organisera lagret samt att ta emot och plocka ihop material.

– Det har fungerat alldeles föredömligt med våra tre extraarbetare. I början var det egentligen meningen att de bara skulle hjälpa oss under en period på fyra veckor men vi har hunnit förlänga ett par gånger och nu har de varit här i tre månader. På kuppen har alla tre dessutom hunnit bli riktigt goda vänner vilket vi tycker är roligt, säger Christer Nöjd.

Om företaget även framöver får behov av resursförstärkning är Veteranpoolen en självklar källa att gå till, menar Christer Nöjd.

– Jag är så nöjd att jag till och med har anlitat Veteranpoolen privat för hjälp med trädgårdsarbete. Jag tycker att vi fick bra hjälp och att de kunde presentera en bredd på kompetens bland sina seniorer. Dessutom tror jag att även veteranerna tycker att det är roligt att få komma till en ny värld och lära sig nya saker.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!