91-årige Göran hotades med flytt - kan få bo kvar

VÄSTERÅS 20150923
Inrikes, Pension, Politik, Samhälle, Vård och omsorgNews55

När 91-årige Göran Klintmyrs fru avled fick han besked om att han måste flytta ut från det särskilda boendet där paret bott, något som kom att skaka om Görans värld. Men nu kan Gislaveds kommun komma att ändra sig, det rapporterar Expressen.

Siri Hill

Annons

Annons

News55 har tidigare rapporterat om hur 91-årige Göran Klintmyr efter sin hustru Birgits död inte längre fick bo kvar på det särskilda boendet i Gislaved i Småland där paret hade bott tillsammans. Anledningen var att Göran endast stod som medboende.

Göran Klintmyrs historia har engagerat många och uppmärksamheten kan komma att ge ett annat utfall, det rapporterar Expressen.

      LÄS MER: Därför tvingas 91-årige Göran från äldreboendet

”Djupt beklagligt”

Så här skriver Maria Gullberg Lorentsson (M), ordförande i Gislaveds kommuns socialnämnd i ett mejl till Kvällsposten: ”Jag har svårt att tro något annat än att Göran får bo kvar, där han bor i dag, om det är hans vilja och önskan”.

Enligt Maria Gullberg Lorentsson är det djupt beklagligt att Göran har känt oro och medger att Görans fall har hanterats på fel sätt och kommunen ska nu se över de riktlinjer som ligger till grund för liknande beslut.

”Vi vill få till en översyn av gällande riktlinjer så att händelser som denna inte ska inträffa. Det finns i nuvarande riktlinjer situationer som kan uppstå som inte kunnat förutses. Dessa ”hål” vill vi nu täppa till”, skriver Maria Gullberg Lorentsson.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons