A-
A+

Agnes Wold rasar mot podd: “Antivaxxare ska ständigt veva runt”

Forskning, Kultur & Nöje, Medicin och hälsaNews55

En av Sveriges mest populära poddar är i blåsväder efter vaccinkritik och en som reagerar på påståendena är Agnes Wold. Det rapporterar Aftonbladet.

Sarah Carlsson

Annons

Alexander Pärleros och hans populära podcast Framgångspodden får stor kritik efter avsnittet “Den censurerade pandemin”. Pärleros diskuterade pandemin och hur coronavaccinet tagits fram tillsammans med hjärnforskaren Katarina Gospic.

I avsnittet kritiserar de Pfizer och hävdar att läkemedelsbolaget har brutit mot grundläggande forskningsregler, och vidare kallas Pfizer för ett “jävla hustlerbolag” av Pärleros. De påstår även i avsnittet att vaccinet knappt har någon effekt och att den svenska regeringen har mörkat biverkningar. 

– Är du en medelålders eller ung frisk person, som inte är i riskgrupp, så kan det vara mer biverkningar än det är fördelar. Så har jag förstått det, att ta vaccin, säger Pärleros i podcasten. 

Avsnittet har lett till en kritikstorm och Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, ryter ifrån i Aftonbladet

– Jag förstår inte vad de menar? Att covid-19 vaccinet inte har någon effekt och att allt bara är fusk? Över en miljard människor har vaccinerat sig med Pfizer och vi har hur mycket data som helst på att det fungerar mot allvarlig sjukdom och död, säger hon till tidningen. 

Wold berättar att hon blir rasande över att höra hur de pratar om vaccinet.

– Ständigt ska dessa antivaxxare veva runt. I början menade de att alla skulle dö av vaccinet och sen dog vi inte alls, säger professorn.

Alexander Pärleros
Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.