Äldre får fika – hemma hos frivilliga

STOCKHOLM 20120425
Fritid, Hobby, Konst, kultur och nöjeNews55

En gång i månaden hämtar föreningen Äldrekontakts frivilliga upp äldre och åker sedan hem till en fikavärd, en volontär som bjuder in till fika och en mysig stund i sitt hem, skriver Expressen.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Hertha Palmkron, 86, från Lidingö är en av dem som uppskattar fikastunderna som föreningen Äldrekontakt anordnar, skriver Expressen.

– Det betyder jättemycket för mig. Jag är rätt ensam och Äldrekontakt betyder att jag har det sociala kvar, och jag träffar folk. Det är olika människor som jag inte känner och det ger mig jättemycket, säger Hertha Palmkron.

Ser fram emot träffarna

I tre år har Hertha varit med i föreningen och varje månad är hon lika glad över att hon gått med.

– Jag ser fram emot det, när vi går hem till familjen och de är jättetrevliga och fina. Jag tycker om det, det är bra att det har startat, säger hon.

      LÄS MER: Bli volontär och lev längre!

Även Evy Jidell, 85, från Lidingö tycker om fikastunderna och kontakten med andra som det ger. Efter att hennes man flyttat in på ett äldreboende har hon känt sig ensam.

– Det känns bra. Vi kommer ju hem till relativt unga människor som tar emot oss och förser oss med kaffe och lite olika, det betyder väldigt mycket, säger hon.

De äldre mår bra av att träffa andra

Äldrekontakt finns över hela Sverige och en av volontärerna är Claudia Catalan, 47, som tillhör Lidingö där både Hertha Palmkron och Evy Jidell bor. Claudia gillar sitt volontärarbete och har arbetat i några månader nu.

– Det är ju en fantastisk förening. Jag är med för att jag kan se hur de här äldre mår bra av att få komma ut och träffa andra. Det är så viktigt för dem, att inte bara sitta hemma. Jag blir bara glad av att få träffa dem, säger hon.

     FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons