Arne, 88, ville vara hjälpsam - bestals på tusentals kronor

STOCKHOLM 2014-08-04
Inrikes, Privatekonomi, SamhälleNews55

88-årige Arne Nilsson fick plånboken stulen när han skulle visa två främlingar vägen till sjukhuset och blev av med tusentals kronor, det rapporterar Expressen.

Siri Hill

Annons

Annons

När Arne Nilsson, 88, från Halmstad var på väg hem från mataffären mötte han två unga män som frågade efter vägen till sjukhuset. Vad Arne inte visste då var att hans hjälpsamhet skulle kosta honom 15 000 kronor, det rapporterar Expressen.

– I nära anslutning till pappas fastighet kom killarna fram till honom och visade en karta. På engelska frågade de var sjukhuset ligger och pappa visade dem, berättar Arnes son Mange Nilsson för Expressen.

      LÄS MER: Kvinna åtalas för stöld mot äldre

Gav tillbaka plånboken men behöll bankomatkortet

I samband med mötet med de två männen upptäckte Arne snabbt att hans plånbok saknades och skrek efter männen som, till hans stora förvåning, gav honom plånboken tillbaka. Väl hemma i bostaden upptäckte Arne att bankomatkortet saknade.

– När han kommer hem inser han att visakortet är borta. Då ringer han till banken och får beskedet att nästan 15 000 kronor har tagits ut, säger Mange Nilsson.

Mange Nilsson tror att tjuvarna hade följt efter Arne ända från matbutiken där de också hade lyckats snappa upp Arnes pin-kod när han betalade i kassan.

      LÄS MER: Personal på äldreboende misstänks för stöld

Mycket pengar för en ensam pensionär

– Han har i efterhand insett att de här killarna har följt efter honom en längre stund men han har inte tänkt på det då.

15 000 kronor betyder mycket för en ensam pensionär. Mange Nilsson är, precis som sin pappa, både arg och besviken över det som har hänt.

– Han ville ju visa de här främmande människorna till sjukhuset. Och så händer det här, säger Mange Nilsson.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons