Arne Weise om SVT:s julvärdar: "Det är åt helvete"

Celebriteter, Inrikes, Konst, kultur och nöje, Människor, Mänskligt, Samhälle, TelevisionNews55

Den tidigare julvärden Arne Weise, 87, kommer förmodligen inte att slå på TV:n på julafton. Särskilt inte efter att SVT meddelade att de kommer att förinspela årets julvärdar Lotta Lundgren och Erik Haag, det rapporterar Aftonbladet. – Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid, säger Arne Weise till Nöjesbladet.

Siri Hill

Annons

Annons

Arne Weise har som SVT:s tidigare julvärd varje julafton kl 15.00 tänt det traditionella juleljuset i drygt 30 års tid och Arne är en person som värnar om traditioner. Att SVT i år har beslutat att ha två julvärdar och att programmet dessutom inte ska direktsändas blev för honom droppen som fick bägaren att rinna över, det rapporterar Aftonbladet.

– Det är åt helvete, säger Arne Weise till Nöjesbladet.

      LÄS MER: Arne Weise: ”Jag är väldigt svag”

”Jag vete fan om jag har lust”

I år är det duon Erik Haag och Lotta Lundgren som kommer att stå för julfirandet i SVT och Arne Weise har för vana att slå en signal till julvärden innan programmet sänds. Men nu funderar han på om det är värt mödan.

– Jag vete fan om jag har lust med det nu, säger han.

Det är framför allt det faktum att SVT spelar in programmet i förväg som får Arne Weise att gå i taket. Det handlar om att som julvärd kunna vara ett stöd och sällskap åt de många som firar jul ensamma, något som går förlorat i och med det nya upplägget, tycker han.

      LÄS MER: Sanna Nielsen: ”Bjud in de som är ensamma i jul”

”Det här är sättet vi väljer att göra det på i år”

– Fy fan! Det är så jävla viktigt att man sitter där, så som jag gjorde i trettio års tid. Man kan inte sitta hemma och njuta av sig själv. Jag blir upprörd när jag hör det här, säger Arne Weise.

Men för Lena Glaser, programdirektör på SVT, är årets upplägg ett väl genomtänkt beslut.

– Det här är ett upplägg som kräver helt andra lokaler och en helt annan tid, än när man sitter på det sättet. Det här är inte att vi byter modell generellt sett för julvärdskapet, utan det här är sättet vi väljer att göra det på i år, har Lena Glaser tidigare sagt till Nyhetsbyrån TT.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons