Bert Karlsson: "Bedrövligt hur man behandlar Sveriges äldre"

Bert Karlssons bolag Jokarjo som driver boenden för asylsökande varslar 500 personer, 90 procent, av sina anställda. Arkivbild.
Celebriteter, Inrikes, Politik, Samhälle, Vård och omsorgNews55

Bert Karlsson kan komma att återigen ta ton i politiken inför nästa val, det skriver Skaraborgs läns tidning. Och pensionärernas situation står högt på agendan. - Det är tragiskt hur vi behandlar de människor som har varit med och byggt upp Sverige, säger Bert Karlsson till News55.  

News55

Annons

Annons

Under måndagen stod det klart att den tidigare partiledaren för det populistiska partiet Ny demokrati, Bert Karlsson, öppnar upp för möjligheten att eventuellt ge sig i kast med politiken igen, skriver Skaraborgs läns tidning.

– Jag har inte bestämt mig än men jag har tankar på det. Om partierna inte skärper till sig ordentligt och tar sig en titt på vad som händer i världen, säger Bert Karlsson till News55.

      LÄS MER: 75 000 äldre svenskar svälter

”Det är bedrövligt hur man behandlar äldre idag”

Om nu Bert Karlsson ger sig in politiken under nästa år återstår att se, men om så blir fallet är de äldres situation i Sverige en brännande fråga. För att åldras i Sverige är enligt Karlsson allt annat än enkelt.

– Det är bedrövligt hur man behandlar äldre i Sverige idag. Man kan inte tro att det är sant att de som har varit med och byggt Sverige är de som misshandlas mest, säger Bert Karlsson.

”Allt går att lösa om man är intresserad”

– Maten slarvar de med och det är bedrövligt. Man skulle kunna börja med att låta de äldre beställa sin egen matsedel. Det finns privata initiativ som erbjuder det, men politikerna är ju inte intresserade utan de vill bara styra. Allt går att lösa om man är intresserad. Det kommer inte att kosta mer heller. Byråkrati kostar däremot.

Enligt Bert Karlsson har Rädda Skara-partiet inga planer på att verka politiskt på nationell nivå. Det finns redan alltför många partier i riksdagen, tycker han.

– Vi ska bara verka i Skara och jobba med de lokala problemen som finns här. Dessutom räcker det med de partier vi har. Det finns för många av dem redan. De kan inte ens särskilja sig från varandra och det finns inget utrymme för nya idéer, säger Bert Karlsson.

      LÄS MER: Dog av överdos efter sköterskemiss

”Det är skrämmande hur man behandlar Sverigedemokraterna”

Om Bert Karlsson ger sig in i politiken återstår att se. Men om så blir fallet kommer Rädda Skara-partiet vara öppet för samarbete med samtliga partier, inklusive Sverigedemokraterna.

– Det finns bra folk i alla partier och jag tycker att det är skrämmande hur man behandlar Sverigedemokraterna. Deras väljare förväntar ju sig att demokratin efterföljs. Men sedan kallar man SD för nazister och fascister. Centerpartiet hade ju en gång för länge sedan samma politik som nazisterna. Men Rädda Skara-partiet kommer att anpassa sig till Skara och ingenting annat.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons