Björn Skifs om livet efter 70: ”Klart det är jobbigt att stunden man har kvar krymper”

Celebriteter, Hälsa, Konst, kultur och nöje, Mänskligt, Musik, TeaterNews55

Björn Skifs är sjuttio år, men har inga planer på att avsluta sin långa karriär. Samtidigt måste han hela tiden tänka på sin vikt för att orka med. I en intervju berättar han om hälsan, sorgen över att vännerna går bort och varför en av hans låtar är så populär på begravningar, skriver Expressen.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Björn Skifs fyller 71 år i vår men tänker inte pensionera sig. Med en ny cd-box, en stor Sverigeturné och troligtvis även en självbiografi fortsätter hans över 50 år långa karriär, skriver Expressen.

– Jag gör så gott jag kan för att få hejd på det här tåget som gått i femtio år. Men nu rullar ju allt på så bra, så det känns konstigt att bara klippa av, säger han till tidningen.

      LÄS MER: Björn Skifs revansch efter kollapsen

Måste ständigt tänka på vikten

För drygt ett år sedan kollapsade Björn Skifs i sitt hem på grund av problem med blodtrycket. Sedan dess har han varit mer noga med hälsan. För Expressen berättar han att han måste hålla noga koll på sin vikt. Men problemet är inte att han går upp. Tvärt om.

– Jag får inte tappa så mycket i vikt, för då har jag inte så mycket vikt kvar. Jag har ju samma matchvikt som när jag var 17. Har ju alltid varit som ett kvastskaft.

Ändå oroar sig Björn Skifs inte allt för mycket.

– Det är klart att det är jobbigt att stunden man har kvar krymper. Med det är ingenting jag grubblar över. Sen är det väldigt tråkigt när vänner försvinner. Det är inte kul.

De som oroar sig mer över Björn Skifs hälsa verkar vara hans fanns berättar han för Expressen.

– Sen tror jag att de äldre kvinnorna i publiken har varit lite bekymrade för att jag har varit så tanig. Det har kommit sådana kommentarer från publiken: ”Du måste ta hand om dig, du försvinner ju snart.”

      LÄS MER: Björn Skifs: ”Det var som att vinna OS utan att träna”

Populär på begravningar

På frågan om varför han tror att hans låt ”Håll mitt hjärta” så ofta spelas på begravningar svarar Skifs:

– Att den används både i sorg och glädje är fantastiskt. Man får tolka den precis som man vill. En del tolkar den religiöst, jag gör inte det. För mig handlar den om tröst.

Och förtröstansfull är han, 70-åringen.

– Man får försöka att ta hand om sig. Varenda födelsedag tycker jag att man ska fira, för att man får vara med på den, säger han till Expressen.

Annons

Annons

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons