Bo Kaspers Orkester: Vi har haft tur

Senaste NyttNews55

Idag ger sig Bo Kaspers Orkester ut på turné och bjuder på något helt nytt. Men vad har gjort bandet så framgångsrika? Tur menar de själva. News55 träffar bandet och pratar om turnerandet, musiken och den nya showen "Allt ljus på oss".

News55

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Bo Kaspers Orkester startades 1991 och har under åren hunnit med en hel del skivor och turnéer. Men denna gång har de fått en chans att titta tillbaka på sina karriärer och nu tar de med publiken på en resa. De lovar att bjuda på något helt nytt i sin show.

– I showen förflyttar vi oss mellan olika rum och publiken får följa med på vår resa, säger basisten Michael Malmgren.

– Vår musik speglar ju till stor del oss och vårt liv också, säger Bo Sundström bandets sångare.

För 25 år sedan släppte de sin första platta men trots alla år som artister har de fått med sig en hel del nya erfarenheter under det gångna året.Möjligheten att göra en stor show och att våga ta ut svängarna har också varit en av höjdpunkterna som band.

– När vi fick chansen att göra en krogshow så lärde vi oss att våga väldigt mycket. Även om man har sett oss på scenen innan blir det här något helt nytt, berättar Bo Sundström.

– Vi har aldrig haft chansen att göra en sån här storslagen produktion tidigare. Det har inte funnits möjlighet tidigare, säger Mats Schubert pianisten i bandet.

Bo Kaspers Orkester har alltid turnerat landet runt och trots att man nu tar sig till stora arenor väljer man för fansens skull att åka landet runt.

– Det är av solidaritet. Alla har inte möjlighet att åka till Stockholm eller Göteborg. Speciellt för mig och Mats är det också viktigt att vi får åka upp till Luleå. Och Örnsköldsvik och Östersund, säger Bo Sundström.

Att ha spenderat alla år ute på turné har både sin för- och nackdelar.

– Det har varit jäkligt roligt, säger Bo Sundström.

– Oftast! Lägger Michael Malmgren till.

– Man rör sig mellan pluspoler. Det är vansinnigt roligt att vara ute och spela och det är vansinnigt roligt att komma hem till familj och barnen, säger Bo Sundström.

Men att vara ute på turné och leva det livet har sina nackdelar.

– Man lagar inte mat, man städar inte och behöver inte diska och sen tar man med sig det beteendet hem. Det är fan inte bra, säger Mats Schubert.

27 år som band med enorma framgångar i hela Norden kan Bo Kaspers Orkester stoltsera med. Att få göra “Allsångscenen är din”  i somras blev ett kvitto på deras karriär.

– Det är som att få en guldklocka på jobbet för lång och trogen tjänst, säger Mats Schubert.

– Man får en hel del perspektiv när man tänker att Beatles spelade i Hamburg när vi startade och att det knappt fanns internet och mobiltelefoner. Det är mycket vi hunnit med och vi har också kommit långt den dess, berättar Bo Sundström.

Men att man lyckats komma så långt menar bandet själva beror på tur.

– Vi har haft tur tajmingmässigt, vi har kommit helt rätt i tiden med allt vi gjort. När vi kom med det jazziga och sen med den kubanska stilen lyckades vi träffa rätt i olika trender, säger trummisen Fredrik Dahl.

– Att vi fick en hit med ” I samma bil”. Det gör jättemycket. Det är som att skjuta in nitroglycerin, flikar Bo Sundström in.

Tre samlingsplattor och en stor turné är dock inte slutet för bandet.

– Många gånger har man tänkt att det kanske är dags att lägga av men sen dras man in igen, säger Michael Malmgren.

– Vi kommer att släppa ett nytt album nästa höst, säger Fredrik Dahl.

– Många band spelar bara gammalt material och lever på det, men vi har alltid gjort ständigt nytt och våra fans uppskattar även våra nya låtar, säger Bo Sundström.

News55 har biljetter till bandets konsert över hela landet och du som läsare har en chans att vinna! Klicka här för en chans att vinna biljetter till en konsert nära dig.

 

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons