News55

Christer Sjögren om pappalivet: "Vi gjorde en uppgörelse"

Artikelbild
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 03 juni 2022

Dansbandskungen Christer Sjögren har turnerat under stora delar av sitt liv men priset har varit högt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Dansbandsguppen ”Vikingarna” har varit enormt populära under 80 och 90-talet men bestämde sig för att lägga ner 2004. Frontfiguren Christer Sjögren, 71, satsade då på en solokarriär men när frågan kom om att återuppväcka bandet svarade han ja.

De har sålt otroliga tolv miljoner exemplar och gett ut ett 30-tal skivor och längtan efter att spela ihop blev för stor.

Men priset har varit högt. Christer har varit borta mycket från familjen då han turnerat och har varit gift med hustrun Birgitta, 72, sedan 1970 och de har tillsammans dottern Charlotta, 51. Under de hektiska småbarnsåren var det Birgitta som drog det tyngsta lasset i familjen då de kom fram till ett gemensamt beslut.

– Så här i efterhand kan jag känna att jag hade velat vara hemma mer när vår dotter var liten och växte upp. Samtidigt har musiken alltid varit mitt levebröd. Jag slutade skolan efter nian och hade heller ingen annan utbildning. Därför gjorde vi en uppgörelse att Birgitta skulle ta större ansvar för hemmet och vår dotter när jag var ute och spelade, berättar han i Allas.

Numera tar han igen den förlorade tiden rejält med barnbarnen Noah och Ellie och är en närvarande morfar.

– Det är väldigt mysigt och fantastiskt att få umgås med barnbarnen. Vi ses så ofta som möjligt och jag är glad så länge de vill träffa oss.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS