A-
A+

Claes Malmberg: "Lever som miljonär tills kontot är tomt"

Inrikes, Mänskligt, PrivatekonomiNews55

Komikern Claes Malmberg lever ett vidlyftigt liv ekonomiskt. Han avslöjar för Aftonbladet att han "lever som en miljonär - tills pengarna är slut".

Annelie Sandström

Annons

Claes Malmberg är aktuell som programledare i SVT:s nya satsning “Överlevarna”.

I en intervju med Aftonbladet konstaterar han att han själv är något av en överlevare. En outbildad kille från Göteborg som råkade bli komiker och numera är bra på att spendera pengar och jobba för att tjäna nya när de är slut.

– Jag gör ju av med så jävla mycket pengar. Jag har ju alltid i mitt liv levt som en miljonär. Jag gör ju det som miljonärer säger att de ska göra. De som har miljonerna kvar har ju ganska tråkigt för de gör ju inte av med några pengar. Jag gör ju av med pengarna så fort jag får dem, säger han till Aftonbladet.

Swishar barn och ex-fruar

På frågan vart pengarna tar vägen svarar han:

– Mina barn, oftast med Swish. Även ex-fruar… Jag har en stor familj så det finns hål att stoppa i. För min del är det bra att jag inte har så mycket kapital för att det tvingar mig att fortsätta jobba. Man ska inte sticka under stolen med att även om det är ett kul jobb så jobbar man för att man ska tjäna pengar. Men jag tror att min advokat skulle säga att jag är nere på en tvåa, men jag själv tycker att jag har det bra. Jag har aldrig behövt fundera de senaste 35 åren på hur jag ska betala en räkning. Det tycker jag är lyx.

Claes Malmberg spenderar dock inte så mycket för egen del tycker han och har inga stora inköp på gång.

– Det bästa är att det inte finns kontanter längre, så man upplever ju inte att man har dem. De bara försvinner och det är ju inget som drabbar mig tills någon ringer och säger att kontot är tomt. Och då tänker jag: ”Hur fan gick det till? Jag har ju inte använt en krona.”

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.