A-
A+

Då kommer det svenska sommarvädret

Inrikes, VäderNews55

Efter en kortare period av värmebölja väntar nu riktigt klassiskt svenskt sommarväder.

Jessika Bouveng

Enligt SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir så väntar framöver klassiskt svenskt sommarväder. Det blir varken för varmt eller för kallt den kommande veckan. Värmeböljor och åska verkar därför ha passerat oss.

– Nu framåt kommer det att vara mest lugnt, ganska normalt svenskt sommarväder, säger Tora Tomasdottir.

Precis som vanligt kommer det att bli varmast söderut och i sydost. Där kan temperaturen komma att bli uppemot 25 grader. Norra Sverige kan förvänta sig 15-20 grader, å nätterna kan det sjunka till under fem grader. Solchanserna ser goda ut.

– Soligast blir det nog både i mellersta och södra Norrland, men även i sydost.

Det klassiska sommarvädret innebär också en del regn och skurar. De ser ut att falla över fjällen och längs kusten i söder.

Enligt meteorologen så är sommaren lång ifrån över och förmodligen kommer vi att uppleva ytterligare en varmare period. Inom den närmsta tiden kommer dock det mer klassiska sommarvädret att hålla i sig.

– Från och med torsdag kommer det att hålla sig ganska lugnt med växlande molnighet, inte jättevarmt men inte jättekallt och inga större regnmängder. Det ser ut såhär åtminstone över helgen och i början av nästa vecka, säger hon.

Jessika Bouveng
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.