Dagens seminarier hos News55

SamhälleNews55

I dag inleds årets politikervecka i Almedalen och News55 är på plats med ett eget tält. "Arena för Erfarna Tankar", heter det och där kommer vi att tala om ämnen som berör den erfarna delen av vår befolkning. Håll koll på dagens seminarier här!

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Kan pensionärer rädda världen? 1/7 kl 10-10.45

Det samlade pensionskapitalet uppgår idag till cirka 5400 miljarder kronor. Ungefär hälften av det beloppet är tjänstepension. Sveriges pensionärer besitter, genom sitt ägande i stora institutioner som Alecta, en enorm makt att påverka den framtida ekonomiska utvecklingen. Hur kan vi underlätta?

 

Ålderism – ett hot mot bra pensioner? 1/7 kl 11-11.45

Det svenska pensionssystemet är satt under press. I takt med att allt fler blir allt äldre minskar andelen som finansierar systemet. Andelen av befolkningen som är över 65 år har ökat från 18% (1990) till 20% (2017) och är prognosticerad att stiga ytterligare. Samtidigt ökar även livslängden.

 

Kan åldersoptimering vara en lösning för samhällets utmaning om den åldrande befolkningen?

Den kraftigt ökade andelen äldre i samhället skapar stora utmaningar inte minst för våra årsrika men också för landets kommuner. Vad är åldersoptimering och hur kan perspektivet komma att användas för att lösa en av vår tids stora utmaningar till följd av en åldrande befolkning?

 

Vad skapar grunden för ett frisk och hälsosamt åldrande i en byggd miljö? 1/7 kl 14-14.45

Arv eller miljö, eller både och. Vad skapar förutsättningarna för aktivt liv i boendemiljön?

Annons

Annons

Hur kan näringslivet och forskningen samverka och skapa synergier som bidrar till ökad livskvalitet och bättre boendemiljöer för äldre?

Stavas svaret på det positiva och hälsosamma åldrandet gemenskap?

Med utgångspunkten i ett pågående forskningsprojekt i Kalmar lyfts frågan som många av oss ställt, vad är svaret på ett positivt och hälsosamt åldrande eller hur ser vägen för det goda åldrandet ut?
Är du också på plats? Här hittar du oss!

 

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons