Därför är Drottning Silvia bekymrad över de unga

FLEN 20200429
SamhälleNews55

Drottning Silvia är bekymrad över ungdomarna. Det framgår av en intervju i Aftonbladet. Hon berättar även hur kungaparet håller kontakten med sina barnbarn.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Drottningen har med kung Carl Gustaf varit i självkarantän på slottet Stenhammar i Sörmland under pandemin då de själva tillhör riskgruppen 70+.

Drottning Silvia är bekymrad över de unga:

– Det är chockerande och mycket förvånande att se att många ungdomar, både i Sverige och utomlands, struntar fullständigt i alla råd och att de sätter sig själva och sina anhöriga i stor fara. Och även unga kan få viruset! Det handlar om upplysta ungdomar som jag trodde hade mer vett, säger hon till Aftonbladet.

För att kompensera minskad kontakt med barn och barn barn har de pratat mer mobil och även över datorn. Hovet har också släppt filmsnuttar där de ”umgås” via internet.

Drottningen får frågan om den minskade rörligheten också fört med sig något positivt för kungaparets del. Hon framhåller att de alltid haft ett späckat program men nu plötsligt har vi tid att göra det de själva vill.

– Under tiden i isolering har vi haft möjlighet att promenera, bara en sådan sak. Att få uppleva våren! I går såg jag den första liljekonvaljen, det har jag inte gjort på flera år. Vi har också passat på att besöka olika slott, som Tullgarn och Gripsholm, något vi alltid har velat göra i lugn och ro. Det var bara jag, kungen och spökena på studiebesök! säger hon till Aftonbladet.

Läs artikeln i sin helhet här.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons