A-
A+

Därför har mello-stjärnan druckit varje dag

Arbetsmarknad, Ekonomi, Kultur & NöjeNews55

Den folkkära artisten har, precis som många inom kulturlivet, haft det svårt under pandemin. Nu berättar hon om det svåra året i podcasten “Fundamentalt”.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Annons

Annons

Linda Bengtzing har ett tufft ekonomiskt år med inställda spelningar och en oturlig investering. I podcasten “Fundamentalt” berättar Bengtzing att hon inte har tagit ut någon lön ur sin firma sedan december. 

– Jag tror inte man förstår vidden av det. Vi har blivit ifråntagna hela vårt yrke. Vår bransch är ju död, säger hon i podden. 

Artisten har fått hitta nya sätt att få in en inkomst, och kontaktade därför sin vän som driver cateringfirma och sköter begravningar. 

–  Det är nog många förvånade begravningsgäster som blivit serverade av mig och tyckt det varit jättemärkligt. Sen står jag även i kök med hårnät och gör saker. 

Hon berättar även i podden att pandemin lett till nya alkoholvanor, och att hon druckit varje dag sedan i mars.  

När Aftonbladet pratar med Bengtzing utvecklar hon kommentaren om drickandet.

– Om man känner mig så vet man att jag inte brukar dricka. Men nu har jag hällt upp ett glas vin varje dag. Jag har låtsas jobba och stängt arbetsdagen genom att hälla upp ett glas. Jag är ingen alkoholist, jag dricker alldeles för lite om man frågar alla jag känner. Men nu har det varit så nästan varje dag och det är ju en dålig vana i sig, säger hon till tidningen. 

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?