News55

Glenn Hysén om avslöjandet: "Ett sånt jävla liv"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 12 apr. 2022Publicerad: 12 apr. 2022

Glenn Hysén avslöjade sin politiska ställning i en podd, men nu i efterhand tycker han att det har blivit ett missförstånd. Det rapporterar GP.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Glenn Hysén berättade i måndagens avsnitt av poddcasten “Nemo möter en vän” att han är sverigedemokrat. Det ses som en politisk vändning eftersom han tidigare sagt att han är ointresserad av politik.

– Jag har inte röstat på 25 år. Nej, jag tror faktiskt att jag aldrig har röstat. Det spelar ingen roll för mig om det är Socialdemokraterna eller Moderaterna som bestämmer, har Hysén tidigare berättat för GP.

När det var dags för val 2018 skrev han i en krönika i GT att han skulle rösta men avslöjade inte vilket parti. Men ett år senare lovordade han Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

”Jimmie Åkesson, sicken gubbe. När det gäller gängkriminalitet har han en go inställning, ta bort dräglet, hårdare tag. Ha d gott. Glenn”, skrev han då i en tweet som senare raderades och ersattes med en ny:

”Jag sympatiserar inte med SD. Tweeten handlar inte om mina politiska åsikter (för jag har inga, alla lovar bara så jävla mycket å sen händer inte ett skit). Jag tycker bara att det är röva det som händer å jävligt obehagligt med gängvåld. Dags att göra nåt NU.Ha d gott. Glenn”.

När GP kontaktar Hysén efter uttalandet i poddcasten säger han till tidningen att det blivit ett missförstånd.

– Det misstolkas så jävla mycket när man säger sånt. Jag menar bara att Åkesson är en jävla go gubbe. Jag är inte nån jävla rasist för det, säger han och fortsätter:

– Det blir sånt jävla liv när man säger så. Det är ändå Sveriges tredje största parti.

ANNONS

Återigen poängterar han att han inte är intresserad av politik men att han uppskattar Jimmie Åkesson som person.

“Han är inte rasist”

Enligt GP har Hyséns uttalande har mötts av kritik, vilket fått sonen Tobias Hysén att reagera och ge sig in i diskussionen. Han försvarar nu sin pappa och förklarar att Glenn inte är medietränad.

“Farsan är inte rasist, han är heller inte mediatränad. Allt som är vackert med hans glada sätt att säga vad han tycker och tänker, är också hans nackdel, när han kommenterar saker han inte riktigt förstår ska slå tillbaka på honom. Han må va naiv, men han är inte rasist”, skriver Tobias Hysén på Twitter.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS