Därför kommer Michael Segerström ut vid 75

Senaste NyttNews55

Michael Segerström har levt bakom en fasad som undangömt både rädslor och förnekelse. Nu, bara några veckor innan hans 75-årsdag kommer han ut som bisexuell. – Jag har vetat om det hela livet, och tänkte att jag inte kan lämna det därhän. Därför blev det som det blev, säger han i en intervju med Sydsvenskan.

News55

Annons

Annons

Det var under hösten som Michael efter samtal med en terapeut bestämde sig att vara ärlig både mot sig själv och andra.
– Jag kan ångra att jag inte gjorde det här tidigare, säger han.
Skådespelaren och teaterregissören Michael Segerström beskriver sig själv som ”en novis” när det kommer till öppenhet med sin sexualitet men kan samtidigt undra varför han inte kommit ut tidigare.
– Det är klart det är lite patetiskt. Jag är egentligen lite för gammal för det här. Jag har ändå levt i ett liberalt samhälle ganska länge, och varför jag inte har kommit ut tidigare kan jag själv undra över.

Han växte upp i tätorten Skurup som är belägen i Skåne. Där var avvikelse av några slag inte fullt accepterat vilket i sin tur skapade en rädsla hos Michael – som än idag dröjt sig kvar.
– Jag vågade helt enkelt inte. Jag är skiträdd nu också förresten, det har inte släppt helt.
Vad känslan grundade sig i säger han varit en rädsla för att vara onormal och inte passa in enligt normen.

Perioden i hans liv som han själv ser tillbaka på som mest påfrestande var under tonåren, innan han kom till Lund och blev ihop med 60-talsdamer. Han fortsätter:
– Men även senare har jag haft lite depressioner, som jag inte vet om jag kan härröra till just det här, men det har hänt att jag trillat ner i det.

Michael är nu aktuell med sin nya humorshow som för honom själv blir en form av memoarer. I sin föreställning pratar han om hans hemliga sanningar på ett lättsamt och humoristiskt sätt. Trots en positiv och stöttande omgivning så lurar en viss oro kvar.
– Alla har varit gratulerande. Men det är som jag säger i min pjäs, är det ingen som tycker det är lite småäckligt?

Hans monolog ”En arg gubbe” kommer sättas upp i sex provföreställningar i Helsingborg innan den har premiär på riktigt i Stockholm under Prideveckan.

Annons

Annons

– Att göra den betyder jättemycket. Det blir något slags memoarer i teaterform. Men jag skulle inte stå ut med att berätta en gravallvarlig historia på scen. Det måste vara skratt också, säger Michael Segerström.

Intervjun med Michael Segerström är gjord av Sydsvenskan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons