News55

Därför rasar Agnes Wold mot regionens vaccinhinder

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2021

Läkaren och professorn riktar skarp kritik mot region Stockholms digitala hinder när äldre ska boka vaccintid.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte bara Leif GW Persson som är kritisk till vaccinationsprocessen. Agnes Wold reagerar kraftigt mot region Stockholms upphandling av vaccinationer där äldre måste använda olika digitala verktyg, som Bank-ID, för att boka vaccinationstid. 

“Hur kunde Region Stockholm upphandla vaccinationer av äldre från bolag som skulle använda appar, Bank-Id och QR-koder som nödvändiga verktyg för att boka tid? Vem har haft hjärnsläpp? Fanns det ingen vuxen i rummet?”, skriver Wold på Twitter

I onsdags fanns ungefär 6600 lediga vaccintider hos de nyligen öppnade vaccinmottagningarna i region Stockholm. Men för att kunna boka en tid behövdes appen “Alltid öppet” och Bank-ID. De som kunde boka tiderna var personer födda 1946 eller tidigare, skriver Expressen

Enligt regionen kommer dock 70-plussare att få brev som gör att de inte behöver Bank-ID för att boka tid för vaccination på vårdcentralerna. 

Men Agnes Wold är ändå kritisk. 

– Det är glasklart nu hur prioriteringen för vaccinationerna ska gå till. Man ska vaccinera utifrån ålder, uppifrån och ner. Att inte ha tänkt igenom ordentligt hur det ska gå till kan innebära extrema konsekvenser. Det går inte att utesluta att en del av dem som är sjukhusinlagda nu, ligger där för att de har varit så klantiga med vaccinationerna, säger hon till Expressen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS