News55

Därför riskerar idrottsstjärna fängelse

Artikelbild
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 05 juli 2022Publicerad: 05 juli 2022

En idrottsstjärna som under den senaste tiden skapat stora rubriker är nu åtalad för att ha misshandlat sin ex-flickvän.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nick Kyrgios, en australiensisk tennisspelare som är rankad 40 i världen, har synts i ett flertal rubriker under årets Wimbledon turnering. Nu är han återigen i rampljuset, denna gång för att han står åtalad för misshandel av sin ex-flickvän. På onsdag ska han för första gången på åtta år spela kvartsfinal i Wimbledon. Bara en dag innan nås han av nyheten om åtalet från Australien. Expressen och tidningen The Canberra Times skriver att misshandeln ska ha skett förra året. 

Om en månad ska Kyrgios vara på plats i rättssalen och då riskerar han två års fängelse. Hans advokat, Jason Moffett, meddelar att Kyrgios är medveten om att åtalet är kopplat till en nära relation.  

– Det är en allvarlig anklagelse och Kyrgios tar den på största allvar, säger Moffett. 

Kyrgios är sedan tidigare känd som en “mobbare” på tennisplanen. I hans senaste match i turneringen inträffade ett flertal psykningar, utbrott och slungande bollar mot publiken. Hans motståndare, Stefanos Tsitsipas, kommenterade matchen så här:  

– Det han håller på med är konstant mobbning. Han var förmodligen en mobbare i skolan också. Jag gillar inte mobbare som trycker ner andra. Han har några goda sidor, men också en väldigt ondskefull sida som kan skada hans omgivning. 

Kyrgios svar på kommentaren löd så här:  

– Jag vet inte vad jag ska säga.. jag vet inte på vilket sätt jag mobbade honom. Det var han som slog bollar mot mig och mot publiken.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS