News55

Därför uteslöts Ola Wenström

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 30 maj 2021

Programledaren petades från Champions League-finalen och kontraktet sades upp med omedelbar verkan. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ola Wenström skulle ha programlett sin sista Champions League-final under lördagen, och även sin sista sändning för Viasat där han arbetat under 13 år. Men så blev det inte, utan NENT Group bröt kontraktet med omedelbar verkan.

– Givet det som hänt och de samarbetssvårigheter som redan existerar saknar jag förtroende för att vi kommer kunna leverera en bra sändning, säger Kim Mikkelsen, koncernsportchef för NENT Group i ett pressmeddelande.

Enligt Expressen ska det ha varit främst kvinnor som Wenström har haft svårigheter att samarbeta med. Detta ska ha lett till att medarbetare i vågat ta för sig och känt sig hämmade. 

– Ola var på krigsstigen redan 2005 på TV4 när man satsade på att rekrytera kvinnor på viktiga positioner i huset och jag minns det som att han tyckte att det rådde omvänd diskriminering. Jag trodde verkligen att han hade kommit längre än så. Som han har betett sig stundtals är förkastligt, säger Suzanne Sjögren, programledare hos Viaplay, till tidningen. 

Efter beskedet om petningen kommenterade Wenström sitt avsked på Twitter.

”Så det blev ingen final. Tack all ni som har tittat under 13 år. Och till alla tjejer och killar i sändningspersonalen, mina verkliga vänner. Champagnen som ligger längst nere i högra kylen är till er!”, skriver han.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS