Därför vräks Lill-Babs familj

STOCKHOLM 20170323
Senaste NyttNews55

Lill-Babs familj har inte kunnat behålla lägenheten som den bortgångna stjärnan bodde i, trots att döttrarna ville det. Det rapporterar Expressen.

Rikard Jansson

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Lill-Babs hade en hyreslägenhet på Östermalm. Nu har hyresvärden FPK, Försäkringsbranschens Pensionskassa sagt upp kontraktet och vräkt familjen därifrån, återger tidningen efter att Hem&Hyra skrivit om det inträffade.

Familjen ville behålla lägenheten. Anledningen till avhysningen är att hyresvärden inte tror på uppgifterna från dödsboet då de säger sig ha fått flera berättelser om vem som bott i lägenheten och som därmed ville ta över kontraktet, enligt Hem&Hyra.

Artisten hade inte skrivit över lägenheten på något av sina barn innan hon dog. I ansökan av dödsboet ska det ha framgått att döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen velat att barnbarnen skulle ta över lägenheten, skriver Expressen.

Till saken hör att ett av barnbarnen bott med Lill-Babs där sedan 2011, men i slutet av förrförra året ska även Malin Berghagen med ett av hennes barn flyttat in i lägenheten.

Uppgifterna ändrades dock i maj när ett juridiskt om bud tog över ärendet. Ombudet skriver att dödsbodelägarna har fått felaktig information från bekanta och ville att Malin Berghagen skulle få ta över kontraktet. Anledningen vara att hon ville bo där och hjälpa sin mamma för att hon aldrig skulle behöva bo på ett äldreboende, skriver Hem&Hyra som också tillägger att sammanboendet avbröts tidigt på grund av Lill-Babs bortgång och att Malin Berghagen därmed inte hade det varaktiga samboende som krävs för att kunna ta över kontraktet.

Var artisten egentligen bodde de sista åren i livet och var hennes barn och barnbarn bodde kommer alltså snart ha betydelse då det är Hyresnämnden som ska bedöma om familjen talar sanning om bostadsförhållandena. Hon hade även en annan lägenhet i Vasastan som hon enligt familjens juridiska ombud använt som kontor.

Lill-Babs eller Barbro Svensson som hon hette, blev 80 år. Den hyllade sångerskan gick bort i cancer i fjol.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons