A-
A+

De prisas för sina insatser mot ålderism

Åldersdiskriminering, Inrikes, MänniskorNews55

Erfarenhetsstiftelsens stipendiater 2022 är klara. Det framkommer i ett pressmeddelande.

Sarah Carlsson

Annons

Barbro Westerholm och organisationen Gubbe prisas när Erfarenhetsstiftelsen för första gången delar ut Inhouse och John Mellkvist stipendium 2022, för insatser mot åldersdiskriminering.

Vi är glada att detta första verksamhetsår ha hittat två så självklara stipendiater och vägvisare i Barbro Westerholm och Gubbe. I det ena fallet en årsrik person med ett aldrig sinande samhällsengagemang och en kristallklar röst i åldersdebatten. I det andra fallet en organisation där yngre på ett konkret och inspirerande sätt visar värdet av äldre, säger Erfarenhetsstiftelsens medgrundare John Mellkvist.

Läkaren, forskaren, ämbetsmannen och riksdagsledamoten Barbro Westerholm gläds åt beskedet.

– Det känns stort att få Inhouse och John Mellkvist stipendium för insatser mot åldersdiskriminering. Det är den fråga jag främst kommer att arbeta med efter det jag lämnat riksdagen. Målet är att tillsammans med Ingrid Kinne Lindgren publicera en bok med konkreta förslag till åtgärder för att årsrika människor ska ses som en tillgång i vårt samhälle. De ska kunna leva sina liv så som de själva önskar så länge de inte träder någon annans frihet förnär, säger Westerholm till Inhouse.

Erfarenhetsstiftelsen grundades hösten 2021 av Inhouse AB och John Mellkvist. Syftet med stiftelsen är att lyfta värdet av erfarenhet och arbeta för att motverka ålderism i arbetslivet.

Stipendiet är på 50 000 kronor och delas ut med hopp om fortsatt arbete mot ålderism.

Barbro Westerholm
Foto: Henrik Montgomery / TT
Pressbild Gubbe

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.