A-
A+

DEBATT: Så ska vi klara testning och massvaccination

Hälsa, Native Article, Vård och omsorgNews55

Sverige har stora problem att skala upp testningen för covid-19 och nästa utmaning är vaccinationen, skriver Henrik Augustsson och Martin Beiring på Aqua Dental i ett debattinlägg på GP. Läs om deras förslag hur Sverige ska klara utmaningen.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Den privata tandvården har resurser som kan komma till användning för att hjälpa till i coronakrisen och erbjuda kostnadsfria patienter. Det skriver Henrik Augustsson och Martin Bering i sitt debattinlägg på GP.

Faktum är att de började göra det redan under våren. “Tandvården möter flest patienter av alla vårdinstanser i samhället, vilket innebär en naturlig möjlighet för oss att både avlasta systemet och få fler att testa sig”, skriver de bland annat i debattartikeln.

Nästa utmaning är att klara av vaccineringen mot covid-19 och därför måsta alla vårdinstanser omfamnas som kan och vill hjälpa till.

Med rätt strategi för utrullning av vaccin kan Sverige bli ett föregångsland i vaccinationsfrågan, istället för att hamna på efterkälken igen, påpekar de också.

Namnet Martin Bering kanske är bekant. Han är ny hustandläkare här på News55, och börjar att svara på läsarfrågor inom kort.

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.