Svenskt Näringsliv: "Låt fler arbeta längre"

STOCKHOLM 20170602 Äldre man sitter vid stationär dator i hemmet.
Ekonomi, finans och affärer, Inrikes, PrivatekonomiNews55

Carola Lemne och Peter Jeppson från Svenskt Näringsliv menar att ett förslag från riksdagens pensionsgrupp kommer att leda till att det blir svårare för äldre att fortsätta arbeta efter 65.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne och vice vd Peter Jeppson är emot Pensionsgruppens förslag om om att höja las-åldern, det framgår i en debattartikel i SvD Näringsliv.

Pensionsgruppen består av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet och deras uppgift är att utveckla och säkra ålderspensionssystemet. Människor lever allt längre vilket gör att man också behöver arbeta längre för att få en bra pension. Carola Lemne och Peter Jeppson menar att ett av förslagen i Pensionsgruppen går emot detta. Förslaget skulle innebära att den så kallade las-åldern höjs från dagens 67 år till 69 år i stället.

De menar också att problemet med las är att många arbetsgivare kan uppleva att de är tvungna att utnyttja det fönster som uppstår efter att en anställd fyllt 67 år. Fönstret innebär att arbetsgivaren under en period på en månad efter att den anställde fyllt 67, lättare kan avsluta anställningen. Detta menar Carola och Peter leder till att många arbetsgivare säger upp den anställde även om de egentligen skulle vilja att anställningen fortsätter.

      LÄS MER: Här är tipsen på hur du maxar tjänstepensionen

Låt fönstret stå öppet

Peter och Carola menar att både pensionssystemet och arbetsrätten ska skapa trygghet för den enskilde utan att det ska behöva leda till försvårande omständigheter för företag att anställa. Därför anser de att det är är fel att höja las-åldern om man vill att fler ska arbeta längre.

För att förenkla att så många som möjligt kan arbeta längre upp i åldrarna föreslår därför Peter och Carola att man ska låta fönstret stå öppet efter 67 års ålder vilket skulle göra att arbetsgivaren kan avsluta anställningen när som helst efter att personen fyllt 67.

Detta menar Peter och Carola skulle kunna vara ett bra sätt för den som vill höja sin intjänade pension och sin ekonomiska levnadsstandard.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

 

 

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons