News55

Det händer om du inte kan betala din elräkning

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 jan. 2022

Januari månad, också känd som årets fattigaste månad, blir en tuff tid för många hushåll. Höga elpriser har lett till chockerande höga elräkningar. Vad gör man om man inte kan betala?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många svenskar frågar i dagsläget sig själva hur de ska gå tillväga om man inte kan betala den höga elräkningen. Elhandelsbolagens kundtjänster får extrema mängder samtal från oroliga konsumenter. SVT, som gjort en rundringning till elhandelsbolagen, rapporterar att det finns främst två alternativ att ta till. 

Det första alternativet är att ansöka om anstånd. Det innebär att man frågar om man kan skjuta upp betalningen. Blir ansökan beviljad kan man få skjuta upp betalningen en eller ett par månader. Alternativ två är att man tillsammans med sitt bolag kommer fram till en slags avbetalningsplan. Denna lösning kan dock innebära fler avgifter.  

Flera av företagen uppmanar sina kunder till att höra av sig i god tid om man inte kan betala. Vilket alternativ som blir aktuellt för respektive kund, eller om något av alternativen ens är möjliga, avgörs genom enskilda bedömningar. Viktiga faktorer för hur du kan komma att gå tillväga utgör betalningsförmåga och betalningshistorik.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS