News55

Detta är det udda knepet för att undvika smitta i OS-byn

Artikelbild
Foto: Jae C. Hong/TT
Alva Bergland
Alva Bergland
Uppdaterad: 18 juli 2021Publicerad: 18 juli 2021

Antisex-sängar. Så kallas de specialdesignade sängarna som finns på plats i OS-byn i Tokyo, ett av knepen som arrangörerna har tagit till för att minska risken för smitta. "Går sönder vid plötsliga eller kraftiga rörelser"

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Värdstaden för årets sommar-OS, Tokyo, befinner sig fortfarande i ett allvarligt läge med coronasmitta som skjuter i höjden. Trots det ska OS genomföras – om än utan publik och med minst sagt unika knep för att hålla smittan till ett minimum. Detta skriver Sportbladet.

Traditionellt brukar OS vara ett tillfälle för fest och allt som hör till. Men det här året har arrangörerna tagit till speciella åtgärder för att hålla de tusentals deltagarna ifrån varandra. Tilltaget? Sängar som går sönder vid häftiga rörelser.

Sängarna som deltagarna ska sova i är gjorda av kartong och klarar 200 kilo, men kollapsar vid “plötsliga eller kraftiga” rörelser. Enligt tidningen Entrepreneur kallas tilltaget för “Antisex-sängar”.

Sportbladet skriver att 150 000 gratiskondomer delas ut under Tokyo-OS, men trots detta är sex strikt förbjudet.

Alla är inte imponerade över arrangörernas påhitt. Till den tyska tidningen Blid säger före detta längdhopparen Susen Tiedtke att det knappast kommer att fungera.

– Sexförbudet är bara skrattretande. Det kommer inte att fungera. Sex är alltid en grej inne i OS-byn, säger hon.

Sommar-OS i Tokyo går av stapeln den 23 juli (men smygstartar två dagar innan) och pågår fram till 8 augusti.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS