A-
A+

Efter mordet i Visby - så ser säkerhetsläget ut i Sverige

Brott, lag och rätt, InrikesNews55

Under Almedalsveckan mördades Ing-Marie Wieselgren och brottet rubriceras nu som ett terrorbrott. Den misstänkta mannen uppges ha kopplingar till nazistiska NMR.

Jessika Bouveng

Annons

Den 32-årige man som sitter häktad för mordet på Ing-Marie Wieselgren, Theodor Engström, anklagas nu för terroristbrott genom mord. Detta meddelar Åklagarmyndigheten genom ett pressmeddelande. SVT rapporterar att Säkerhetspolisen (Säpo) nu tar över utredningen av mordet som skedde under Almedalsveckan i Visby. Gabriel Wernstedt, presstalesperson för Säpo, kommenterar händelsen så här:

– Det har framkommit uppgifter som har lett fram till de nya misstankarna. Exakt vilka uppgifter det rör sig om är något som den pågående förundersökningen nu tittar närmare på, det är något som vi inte kan gå in på,

Theodor Engström har erkänt dådet och han är nu även misstänkt för förberedelse till terroristbrott. Han ska även enligt SVT ha kopplingar till nazistiska NMR. På frågan om detta påverkar det generella säkerhetsläget i Sverige svarar Gabriel Wernstedt att terrorhotnivån kvarstår på en förhöjd nivå, alltså samma som den gjort sedan 2010.

Knivattacken och mordet på Ing-Marie Wieselgren inträffade den 6 juli. Trots livräddande åtgärder som utfördes på plats och på sjukhus så gick hennes liv inte att rädda. Hon blev 64 år.

Enligt SVT så har de sökt både kammaråklagare Henrik Olin och den misstänktes försvarsadvokat Staffan Fredriksson för kommentarer, men båda har avböjt.

Jessika Bouveng
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.