Efter Sven-Erik Magnussons död: Nu återförenas Sven-Ingvars

Celebriteter, Inrikes, Konst, kultur och nöje, MusikNews55

Det är dags för bandet Sven Ingvars att återvända till scenen igen efter att frontpersonen Sven-Erik Magnusson gick bort i mars. Sångarens son, Oscar Magnusson, tar över stafettpinnen efter sin pappa, det rapporterar Expressen. – Det här är som min andra familj, säger Oscar Magnusson till P4 Värmland.

Siri Hill

Annons

Annons

Under söndagen spelade det hyllade dansbandet Sven-Ingvars tillsammans för första gången efter bandets frontperson Sven-Erik Magnussons bortgång, det skriver Expressen.

– Nu sätter vi oss med en enorm låtkatalog och känner oss för. Det här är som min andra familj och vi kan vara ärliga mot varandra och säga om en låt är kanon eller om den inte träffar rätt, säger Oscar Magnusson till P4 Värmland.

      LÄS MER: Sven-Erik Magnusson älskade livet på scenen

”Det är ett sätt att fortsätta ha honom nära”

Enligt Oscar Magnusson väcker musiken många minnen. Inte minst av Sven-Erik.

– Jag vet inte hur man reagerar när man sätter sig och kör igenom låtarna. Det är otroligt speciellt och ledsamt. Det fina är att det är ett sätt att fortsätta ha honom nära, säger Oscar Magnusson.

Enligt gitarristen Staffan Ernestam är tanken att de ska producera nya låtar i bandets regi, men än så länge kommer de förmodligen att utgå från det material som finns när de turnerar.

– Jag frågade honom rakt ut sista gången vi sågs – om nu Oscar skulle vilja och bandet är intakt. Då sa han att det vore fantastiskt, säger Staffan Ernestam till P4 Värmland.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Siri Hill
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons