News55

Folkkär tv-profil lägger micken på hyllan

Folkkär skådespelerska lämnar scenen
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 02 aug. 2022

En legendar inom den svenska humorbranschen går nu ut med att hon lägger micken på hyllan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Babben Larsson har länge turnerat i Sverige och utomlands som ståupp-komiker och i drygt 20 år har hon fått Sverige att skratta i humorprogrammet “Parlamentet”. Under den senaste tiden har hon även gjort sig populär i SVTs “Bäst i test” och “1 mot Sverige” i rollen som programledare. Babben kommer från och med nu dock att avstå från ståupp-scenen, det skriver Expressen. I Nemo Hedéns podd “Nemo möter en vän” avslöjar hon för lyssnarna att det är andra delar av hennes karriär som hon brinner mer för:  

– Jag inte har den här brinnande lusten längre. Jag känner att jag har gjort så mycket inom stand-up så att det är svårt att hitta utmaningar. Det går inte att göra stand-up med vänsterhanden om man vill ha den nivån där jag vill vara, säger hon. 

Tv, musik, och skrivandet är det som numera utgör Babbens främsta passion. Men det är inte bara den bristande lusten för ståupp-scenen som gör att hon väljer att sluta, krämporna börjar även göra sig kända. Babben lider nämligen av artros som gör att hon blir stel och har ont i lederna och behöver därför vila mer.

– Jag orkar inte turnera längre på samma sätt. Jag skulle varit på en stor turné 2021 som så klart sköts upp. Och under tiden har min vrist blivit så dålig så att jag inte ska hålla på att turnera mer, säger Babben i podden och tillägger att beslutet inte känns sorgligt utan bra. 

Ett av Babbens signum är hennes gotländska. För inte så länge sedan fick hon kritiken att hennes dialekt inte är äkta av poddparet “Alex och Sigge”. Detta gjorde Babben illa till mods då hon tar integritet på största allvar. 

– Det som gör ont, för det gör ju ont när man blir ifrågasatt att man inte är äkta. Jag tror att en del av min framgång är just att jag är äkta, jag är den jag är. Då blir en sån här grej ett hack liksom som störde, säger hon.  

Babben säger till Nemo i podden att hon ibland dock byter till stockholmska när hon pratar med människor på fastlandet för att hon varit gift med en stockholmare och för att det var den svenskan hon lärde sig på scenskolan i Stockholm.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

Jessika Bouveng
Jessika Bouveng

Webbredaktör och skriver med fokus på 55+

ANNONS