Förslag: Servera alkohol på Sveriges äldreboenden

STOCKHOLM 20150624
Åldersdiskriminering, Bostad, Fritid, Hälsa, Människor, Mänskligt, Mat, Pension, Samhälle, Sjukvård, Vård och omsorgNews55

Den öländske kommunalpolitikern Per Lublin föreslår att även den som bor på äldreboende ska kunna få en snaps till sillen på midsommar, skriver Ölandsbladet.

Anton Hagwall

Annons

Annons

Att kunna ta ett glas vin till maten trots att man råkar bo på ett äldreboende ska vara en självklarhet. Det menar Per Lublin, fullmäktigeledamot i Borgholms kommun för Ölandspartiet enligt Ölandsbladet.

Förslaget är en del av de motioner Per Lublin lämnat in till fullmäktige som han hoppas ska ge Borgholms äldrevård ett lyft.

– Vi ska ha Sveriges bästa äldreomsorg, tycker jag, så kommunen borde verkligen satsa på detta i stället för att lägga pengarna på administrativa byggnader. Det blir inte så stora kostnader. Det här är småpotatis i sammanhanget, säger Per Lublin till SVT.

      LÄS MER: Därför höjer jag en skål för Sveriges alkoholmonopol!

De äldre är inte omyndiga

Tanken är att möjligheten till alkoholförtäring framför allt ska gälla särskilda måltider, som vid högtider. Att kunna dricka en snaps till sillen på midsommar ska inte vara några konstigheter.

– Om man går ut på restaurang kan man ju alltid beställa in alkohol om man vill. De äldre är inte omyndiga. Det är viktigt att de kan välja och att vi piggar upp deras tillvaro. säger Per Lublin till SVT.

Förslaget är ett bland flera Per Lublin som lämnat för att uppnå sitt mål. Ett annat är att äldre på boenden i kommunen ska ha rätt till en timmes promenad varje dag. Ytterligare ett är att man ska ha rätt och möjlighet att ha husdjur på sitt boende, skriver Ölandsposten.

Upptäck vår ekonomisajt E55

LÄS ÄVEN: Snart kan du jämföra tandläkarnas priser
LÄS ÄVEN: Oseriösa telefonförsäljare har fått Konsumentverket att se rött
LÄS ÄVEN: Konflikt kring näthandeln från Kina

Annons

Annons

LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

 

Anton Hagwall
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons