Fräcka bedragare tömde 88-åring kvinnas smyckesskrin

Brott, lag och straff, Hem, Människor, Mänskligt, Privatekonomi, SamhälleNews55

Det plingade på dörren hos den 88-åriga kvinnan i Landskrona. Hon bjöd in den yngre kvinnan som sa sig vara från kommunen - något hon inte skulle ha gjort, skriver Helsingborgs Dagblad.

Linnéa Wallin

Annons

Annons

Den äldre kvinnan kom hem efter att ha varit ute och handlat. I hissen på väg upp till lägenheten stötte hon ihop med en yngre kvinna som verkade lite osäker på var hon skulle. Den äldre kvinnan gick in i sin lägenhet och låste dörren, det skriver Helsingborgs Dagblad.

Efter en stund ringde det på dörrklockan och hon gick för att öppna. Utanför stod den yngre kvinnan som hon sett i hissen tidigare. Hon utgav sig för att komma från kommunen och sa att hon var på besök för att kontrollera hennes rullator.

Den äldre kvinnan hade nyligen fått sin rullator utbytt och lät den yngre kvinnan komma in.

– De satte sig i köket. Kvinnan hade ett block med sig och frågade min mor om hennes hjälpmedel, berättar kvinnans son Erik Melkersson för Helsingsborgs Dagblad.

      LÄS MER: Bedragare tömde äldres bankkonton

Ringde sina anhöriga

Efter drygt 10 minuter ställde sig den yngre kvinnan upp, tittade ut genom fönstret och tackade för sig. Den äldre kvinnan tyckte att det verkade lite märkligt och ringde sina anhöriga för att berätta om det som hänt.

När lägenheten sedan genomsöktes visade det sig att den yngre kvinnan hade haft med sig en medbrottsling som under tiden de suttit vid bordet och diskuterat om rullatorer tagit sig in i kvinnans sovrum och länsat hennes smyckesskrin.

– Hon är chockad och mår fruktansvärt dåligt, berättar sonen för Helsingborgs Dagblad och avslutar:

Annons

Annons

– Det får inte gå till så här.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Linnéa Wallin
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons