Guld-Gunnar tror på Sarah och OS-guld

Foto Leif R Jansson / SCANPIX
Senaste NyttNews55

"Får hon bara vara frisk så tror jag stenhårt på henne". Simlegendaren Gunnar Larsson hyllar 22-åringen som nu är en fena med hela världen.  

Ulf Bengtsson

Annons

Annons

Simlegendaren Gunnar Larsson följde Sarah Sjöströms lopp på 100 meter fritt i VM-simningen i Kazan.
– Hon gör det bra och hon har en inre målsättning, och jag tar detta VM som ett genrep till OS i Rio, säger Gunnar till News55.

Det är just OS-medaljer som Sarah saknar. Hon har ju redan sex VM-guld och sju EM-guld, men ingenting från OS. Gunnar Larsson har två OS-guld från 1972.
– Får Sarah bara vara frisk så kommer hon ta en och annan guldmedalj i Rio, tror Gunnar Larsson. Hon har framtiden för sig.

När Gunnar tävlade var simmarna yngre i elitskiktet.
– Nu har det kommit in pengar i simningen så de tar utbildningen efter karriären istället. Förr pluggade man parallellt med simningen. Det är otroligt viktigt att simningen har sina affischnamn som Sarah Sjöström.

– Vi har haft det bra på damsidan och sämre på herrsidan de senaste åren. Det gäller att ha nya simmare hela tiden, säger Gunnar. Se på tennisen de behåll sina affischnamn för länge och därför finns det knappast någon återväxt inom svensk tennis.

Sarah fyller 22 år om tio dagar och hon har mycket kvar att ge. 100 meter fjäril i Rio blir något att se fram emot för Sarah och svensk simning.

Annons

Annons

–Får hon bara vara frisk så tror jag stenhårt på henne, säger Gunnar Larsson.

 

Ulf Bengtsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.