News55

GW Persson: Så missgynnar vaccinsystemet äldre

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 08 apr. 2021

Författaren och kriminologprofessorn Leif GW Persson är kritisk till vaccinationsprocessen och menar att den särskilt drabbar äldre. Han menar att den rent av bryter mot grundlagen. Det rapporterar Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Leif GW Persson har nu fått sin första spruta coronavaccin. Han är samtidigt mycket kritisk till hur systemet är uppbyggt.

“Det var inte alldeles enkelt att få den där kallelsen ska du veta, utan den jobbade vi ganska hårt med”, säger han till kvällstidningen och tillägger att man från myndigheternas sida missat kraftigt i kommunikationen.

GW Persson pekar på att han och många andra äldre nämligen inte har bank-ID. Författaren avstår numera detta på grund av att han vid två tillfällen blivit bestulen på sin identitet. Han menar att många i hans ålder inte har bank-ID och att det inte torde vara förenligt med grundlagen att tvinga personer att skaffa bank-ID som tillhandahålls av privata banker för att få ett av skattebetalarna betalat vaccin.

Även om han är arg på processen är författaren nöjd med att ha fått sin spruta efter att ha varit isolerad i 13 månader.

“Det var en sedan länge emotsedd spruta i armen”, säger han till Expressen.

Läs hela artikeln här.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS