Här är GW:s ersättare i "Veckans brott"

Senaste NyttNews55

I januari återkommer Veckans brott i SVT. Camilla Kvartoft är programledare och i studion får hon sällskap av en expertpanel bestående av Johanna Björkman, advokat, DNA-expert och författare, John Franco, polis samt Christoffer Carlsson, författare och kriminolog.

Fredrik Lundberg

Annons

Annons

Annons

Annons

– Jag ser verkligen fram emot den nya säsongen av Veckans brott. Vi kommer ta upp många intressanta och gåtfulla brott och jag fortsätter att skildra polisens arbete på fältet. Och det blir naturligtvis väldigt spännande med våra nya experter i studion. De kommer bidra med mycket klokskap, säger Camilla Kvartoft.

Liksom tidigare kommer Veckans brott att berätta om aktuella och historiska brott, om förövare, brottsoffer och om polisens arbete.

– Som kriminolog tycker jag att det är viktigt att SVT har ett samhällsmagasin om frågor som rör brott och straff. Och att få medverka till att det programmet blir så bra, relevant och intressant som möjligt är en rolig utmaning. Jag ser mycket fram emot det, men också med viss ödmjukhet. Tanken är inte att försöka ersätta den roll Leif GW Persson hade, trots att vi båda är kriminologer. Det är ju omöjligt, säger Christoffer Carlsson.

Den nya säsongen kommer även att ha fokus på psykologin både bakom, och i samband med, brottsliga handlingar. Redaktionen hoppas kunna erbjuda berörande möten med anhöriga, brottsoffer och poliser som berättar vad de varit med om.

– Vi kommer också att titta närmare på människan bakom brottet. Vad är det som gör att vissa personer blir kriminella och hur förklarar rättspsykiatrin de värsta brotten, säger Camilla Kvartoft.

Utöver magasinet på torsdagar görs även ett  Play-exklusivt program tre dagar i veckan. I Veckans brott redaktionen får tittarna lära känna programmets medarbetare som utöver veteraner som redaktören Lars Olof Lampers även har nytillskott som researchern Jenny Küttim* samt krim-reportern och författaren Åsa Erlandsson**, båda belönade med Stora Journalistpriset.

– Jag är väldigt stolt över vår redaktion av superkunniga och skarpa personer som verkligen brinner för programmet och för den här typen av journalistik. Jag vågar säga att vi har gräddan av Sveriges krimjournalister i redaktionen, säger Camilla Kvartoft.

Fredrik Lundberg
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons