A-
A+

Hallå där, Artur Ringart

MedierNews55

Snart drar News55 igång satsningen på premium, berätta mer vad det innebär!

Rikard Jansson

Annons

Annons

– Det blir mer reportage, personporträtt, quiz, sudoku och korsord på sajten. I vissa fall kommer artiklar att vara bakom betalvägg.

Varför gör ni denna satsning?

– Jag menar att vi måste göra den här förändringen för att fortsättningsvis kunna erbjuda våra läsare ännu bättre journalistik. God journalistik kostar pengar. Tidigare bidrog annonser till att finansiera journalistiken. Så är det inte längre. Annonspengarna går till stora internationella företag som, Google och Facebook, som dominerar på den digitala marknaden, säger han och tillägger:

– Vi vet också att en del av News55:s läsare anser att det är för mycket störande annonser på sajten. Ett sätt att undvika det och att samtidigt få en bättre produkt, bland annat i form av fler krönikor och nya krönikörer och mer underhållning i form av korsord och annan förströelse, är att bli premium medlem hos News55.

Man kan givetvis fortsätta att vara prenumerant på våra nyhetsbrev och läsa vår sajt – med färre artiklar, utan att betala.

Varför behövs News55?

– Vi är en fri och oberoende sajt utan politisk bindning. Vår enda policy är att vi står på 55plussarnas sida och är en röst i mediebruset där vi står för de äldres röst.

Vilka frågor vill News55 driva?

– Vi har två år kvar till valet där några få seniorer sitter i riksdagen. Fler behöver berätta vad det innebär att vara äldre för dem som inte har den livserfarenheten. Att skapa förutsättningar för de äldres röst i riksdagen är jätteviktigt.

Kan du bli mer konkret?

– Det handlar om bättre äldrevård, äldreboenden, men också lägre skatt. Vi måste ha ett annat pensionssystem som gör att man kan leva på sin pension.

Vad har du för vision med sajten?

– Att fler ska tycka till och engagera sig. Det är grunden till demokratin. Man kan kan tycka olika men man måste respektera varandras åsikter. Det kommer inga nysatsningar från SVT eller radion på äldre. “Vi ska var glada för melodikrysset”, ungefär så. Sedan finns det P4 plus men det är bara musik.

Äldre fått en speciell plats i samhället i pandemin, och särskilt de över 70. Hur ser du på den utveckling som varit?

– Pandemin har medfört att alla, inklusive de flesta politiker, har blivit medvetna att det finns en så stor andel äldre i Sverige. Det är fortfarande oförlåtligt att så många har gått bort i pandemin, så borde det inte ha varit. Det är nästan 6 000 som avlidit och av dem väldigt många äldre. Vi har inte skyddat dem och många stod handfallna, exempelvis hemtjänst och äldreboenden.

Du säger att äldrevården inte är på den nivå som många tror. Kan du utveckla?

– Äldrevården släpar efter och många har inte fått det som de har rätt till. Jag hoppas att det blir förbättring. Det måste finnas en kontrollinstans; att de tar hand om äldreboenden på det sätt som de ska.

Höjningen av pensionen anser du är alldeles för låg. Kan du motivera?

– Höjningen är redan uppäten av prishöjningar. Pensionärer förtjänar bättre. Det blir fler och fler fattigpensionärer.

Artur påpekar också att det finns väldigt stora skillnader inom gruppen 70+.

– De enda man har gemensamt är att man uppnått en viss ålder. Det är många som inte får arbeta och det finns en stor kompetens där ute att ta till vara på och vara rädd om.

Hur har du själv haft det under pandemin?

– Vi har varit på Gotland i princip sedan i mitten av mars för social distansering. Jag försöker att handla innan kvällsruschen. Jag saknar vänner, barn och barnbarn. Det är många vi inte träffar nu, men vi är flitiga användare av Facetime (videosamtal). Sedan har jag spelat en del golf, det har ju varit tillåtet under pandemin. 

Läs mer om Premium här!

Annons

Annons

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.