Här är allvarliga coronalarmet som visade sig vara falskt

Arkivbild.
Hälsa, Människor, Medicin och hälsa, SamhälleNews55

För ett par veckor sedan larmade sydkoreanska myndigheter för att det fanns risk att coronaviruset kunde återuppväckas i kroppen. Bakgrunden var att hundratals testats positivt långt efter sin återhämtning. Nu visar det sig att det var ett falsklarm, rapporterar The Korea Herald.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Annons

Annons

Sydkorea upptäckte något oroväckande för ett par veckor sedan. Personer insjuknade och tillfrisknade i coronaviruset. Det första testet efter tillfrisknandet visade att patienten var frisk. Ett par veckor senare visade dock testen ett positivt utfall igen. Totalt hände detta 263 personer i Sydkorea och myndigheterna slog larm.

Forskarna oroade sig för att viruset helt enkelt kunde ligga latent i kroppen.

Nu har man dock forskat vidare på saken och det har visat sig vara ett falsklarm. Det var inte viruset som fanns i kroppen utan fragment av viruset. Fragmenten av viruset kan stanna kvar i kroppen i ett antal månader.

Sverige arbetar just nu om sin strategi och kommer framöver att kraftigt utöka antalet tester, däribland kommer man att testa för att se om det finns antikroppar mot viruset hos allmänheten.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons