News55

Här är doktor Mikaels nya planer

Artikelbild
STOCKHOLM 20200827 Mikael Sandström och Lotta Engberg under Kristallengalan 2020. Foto: Stina Stjernkvist / TT / kod 11610
Lotta Gray
Lotta Gray
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 28 juni 2022

I drygt tio år har vi sett doktor Mikael i ”Nyhetsmorgon” på TV4 men nu har han gjort sitt sista inslag i rutan för ett bra tag framåt.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 64, jobbade 35 år som överläkare men tog beslutet att säga upp sig och började jobba på ”Nyhetsmorgon” i TV4.

– Jag har gått cirka 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan sju år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra. När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta, sa han då till Hänt.

Nu berättar han om de nya planerna och har gjort sin sista dag i programmet. Han kommer att vara ledig ända fram till hösten men vilar inte på lagrarna. Den stand up-show han planerat men som fick ställas in, ska nu bli bok i stället.

– Den handlar om medicinska specialfall. Några roliga, några spännande, några sorgliga, donationer och liv som jag ångrar att jag räddade. Det kan man faktiskt göra. Den är grovskriven. Nu ska den redigeras med kapitel och ordning och så. Gissningsvis blir den klar i mars nästa år ungefär.

Sambon och tillika programledaren Lotta Engberg, 59, lär inte Mikael se röken av. Hon är fullt upptagen med att medverka i ”Lotta på Liseberg” som detta år pågår tio veckor. Först i augusti får paret lite tid tillsammans.

– Då ska vi nog hitta på någonting. Vi har en gemensam förälskelse i golfen, så vi ska försöka komma i väg och spela golf i september. Då behöver man ju inte åka i väg, det kanske blir en svensk golfsemester! Man kan hyra en husbil. Jag vet inte, på något vis ska vi ägna oss åt golf och varandra, säger Lotta till Svensk Dam.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS